Grad Leskovac finansira projekte 11 udruženja u oblasti socijalne zaštite

Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U svečanoj sali Grada Leskovca danas su dodeljeni ugovori za finansiranje projekata u oblasti socijalne zaštite.

U prvoj polovini godine biće finansirano 14 projekata 11 udruženja ukupne vrednosti 9,5 miliona dinara.

-Cilj grada Leskovca je da uspostavi efikasan sistem socijalne zaštite koji će odgovoriti na potrebe svih građana i koji će podržavati ranjive pojedince i grupe kojima je potrebna pomoć društva i države. Kao odgovorna lokalna samouprava težimo da kroz različite vidove pomoći od personalne asistencije, preko pomoći u kući, geronto domaćica i drugih usluga, svim ljudima, bez obzira na hendikep ili životne poteškoće, olakšamo suočavanje sa svakodnevnim izazovima.Posebna pažnja usmerena je i na pružanje podrške funkcionisanju nevladinog sektora, odnosno udruženja iz oblasti socijalne zaštit – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Grad Leskovac će u 2018. godini izdvojiti više sredstava za socijalnu zaštitu u odnosu na prethodnu, 2017. godinu.

-Prema konkursu raspisanom krajem 2017. godine iz budžeta grada Leskovca biće finansirano i sufinansirano 14 programa i projekata 11 udruženja i za tu namenu izdvojeno je 9,5 miliona dinara. Za finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite u 2018. predviđeno je 23 miliona dinara. Što se finansiranja celokupnog sistema socijalne zaštite iz gradske kase u 2018. godini izdvojiće se oko 128,8 miliona dinara, što je za 22,4 miliona više u odnosu na prošlu godinu (2017. 106,4 miliona.). Sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja potpisan je ugovor o namenskom transferu od skoro 22 miliona (21.727.968,00) za finansiranje usluga socijalne zaštite. Nadam se da kroz finansiranje projekata iz oblasti socijalne zaštite uspevamo da doprinesemo još kvalitetnijem i odgovorimo na potrebe osetljivih kategorija stanovništva – istakao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

U ime udurženja kojima su danas dodeljeni ugovori zahvalio je Svetislav Marjanović iz Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Check Also

Udruženje “Heroine” za sve Leskovčanke organizovalo besplatan pregled štitne žlezde

Danas i sutra, u dvorištu Šop-Đokićeve kuće u Leskovcu, organizuje se karavan “Tvoja štitna žlezda, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *