Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Predsednik Plivačkog saveza Srbije Boris Drobac i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišli su danas bazene u okviru Sportskog centra Dubočica.

Neposredan povod bila je poseta članovima Plivačkog kluba “11. april” iz Beograda koji su u Leksovcu na pripremama.

Velika nam je čast što su beogradski plivači izabrali naš bazen i što će tokom priprema imati priliku da tokom priprema borave desetak dana u našem gradu. Veoma smo svesni benefita svakog sporta, pa i plivanja. Trudimo se da stvorimo što bolje uslove za ovaj sport i da naš grad načinimo regionalnim plivačkim centrom. Dva velika takmičenja se održavaju ovde, maja meseca “Dubočica kup” u organizaciji Plivačkog kluba Dubočica i oktobra “Leskovački pobednik” u organizaciji Plivačkog kluba Leskovac na kojima imamo takmičare ne samo iz Leskovca nego i iz okolnih zemalja. Izdvajanje za naša dva plivačka kluba svake godine su sve veća i veća, ove godine su 3,4 miliona dinara a prošl egodine su imali milion dinara manje.Koliko cenimo naše plivače pokazuje što su najuspešniji od njih nagrađeni priznanjima na Dan grada preko Fonda z amlade talente. Našim plivačima i našim gostima želimo da nastave sa uspešnim nastupima, da dostojno reprezentuju svoje klubove ali i svoje gradove –  rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Pohvale domaćinima za uslove u kojima rade plivači u Leskovcu izneo je predsednik PSS Boris Drobac.

Kao čovek koji trenutno predstavlja srpsko plivanje i Plivački savez mogu da kažem da sam izuzetno zadovoljan pre svega uslovima u Leksovcu. Moja ćelja je da se plivanje na neki način proširi i na jug Srbije, a tu pre svega mislim na organizacioni deo koji ja mogu da uradim kao predsednik saveza. Plivanje u Leskovcu je izuzetno razvijeno. Kao što je rekao gospodin gradonačelnik, postoje dva kluba, i to dva jaka kluba koja imaju već tradiciju, koja razvijaju plivanje. Ono što ja mogu da uradim ispred PSS je da pomognem i da na još više afirmišem sport i plivanje u Leskovcu organizovanjme takmičenjima. U U Leskovcu će tokom leta da se održe da velika takmičenja, prvenstva Stbije za pionire i kadete i moja je želja da Leskovac na taj način uđe na plivačku mapu Srbije ne samo kroz rad te dece nego i kroz organizaciju takmičenje, kroz dolazak stotine klinaca plivača iz cele Srbije u Leksovac i tako se razijaju i sport i sportski turizam – kazao je predsednik PSS Boris Drobac.

Prvenstvo Srbije za pionire biće održano 14. i 15. jula, a u konkurenciji kadeta 28. i 29. jula.

Konferenciju za medije mogli ste da pratite uživo na stranici Dnevnika Juga, snimak možete pogledati OVDE

 

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *