INFO DAN Konkurs za dodelu košnica za mlade pčelare

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Nemačka organiizacija za međunarodnu saradnju GIZ realizuje projekat “Podsticanje zapošljavanja mladih” koji podržava Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke.

U okviru projekta i aktivnosti podrške tehničkog razvoja i izgradnje kapaciteta odabranih udruženja pčelara “Leskovac” i “Beli bagrem”, uputili su javni poziv mladima do 35 godina iz Jablaničkog okruga da se prijave za podršku u započinjanju sopstvenih poslovnih delatnosti u oblasti pčelarstva, sa mogućnošću udruživanja.

-Danas organizujemo info-dan, u okviru koga je raspisan javni konkurs za dodelu košnica mladima od 18 do 35.godina. Cilj nam je da privučemo što veći broj mladih pčelara da se informišu o aplikaciji, rekla je Nevena Dinić – koordinatorka projekta Podsticaja zapošljavanja mladih u Leskovcu.

Minimalni broj košnica koje podnosilac treba da poseduje u momentu prijavljivanja na konkurs su tri sopstvene, a najveći broj je 20 košnica. Svaki podnosilac može konkurisati za najviše deset, a komisija za ocenjivanje odrediće konačnu listu kandidata prema kriterijumima ocenjivanja na osnovu podataka iz podnete aplikacije i poseta na terenu.
O značaju podrške tehničkog razvoja koopertiva u Jablaničkom i Niškom okrugu kroz promociju i zapošljavanje mladih u sektoru poljoprivrede sa fokusom na pčelarstvo i bližem upoznavanju o aplikaciji i popunjavanju formuala, govorio je Mihajlo Božić – ispred nemačke nevladine organizacije “Help”.
Rok za prijavu je 31.maj u Kancelariji za lokalni razvoj u Leskovcu.
Partner na projektu je grad Leskovac, odnosno Odeljenje za društvene delatnosti i Kancelarija za lokalni razvoj.
„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *