Ko su “Novi lideri” Leskovca

„Novi lideri“ je projekat studentske organizacije AIESEC koji se realizuje od 2006.gdine. Sastoji se iz jednodnevnih konferencija širom gradova Srbije i završne konferencije u Beogradu.

 Cilj projekta je da mlade širom Srbije podstakne da postanu aktivni članovi društva i utiču na pozitivne promene u svom okruženju. „Ideja. Inicijativa. Inspiracija.“  je slogan koji opisuje put razvoja jednog lidera. Ideja je početak samog razvoja, inicijativa je neophodna da bi došlo do pozitivne promene, a inspiracija je ono što jedan lider ostavlja drugima kao podsticaj.

Ove godine bavimo se pitanjem omladinskog aktivizma i postavljamo pitanje: “Zašto čekaš druge? Samo zvezde padaju sa neba.”

U Leskovcu će nam se predstaviti preduzetnici, stručnjaci iz različitih oblasti, mladi ljudi,  lideri koji su uradili stvari kojima su pokrenuli svoje okruženje. Oni će nam ukratko predstaviti svoje uspešne priče i potruditi se da otklone sve dileme koje mladi imaju kada krenu da razmišljaju o rešenju nekog problema.

Pored sjajnih govornika, biće organizovana i radionica. Realizaciju ove konferencije pomogla je Kancelarija za mlade Leskovac. Oni su prepoznali vrednost ove konferencije kao vid neformalnog obrazovanja i značaj podrške mladima.

Konferencija će se održati 27.aprila u prostorijama Omladinskog kluba sa početkom u 11 h i je namenjena srednjoškolcima treće i četvrte godine, studentima, i svim proaktivnim mladima do 30 godina starosti.

 

 

Check Also

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija od 1. januara 2025. godine

Na sinoćnjem gostovanju na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *