MUP raspisao konkurs, u Leskovcu će posle stručnog osposobljavanja biti zaposleno 10 policajaca i 12 saobraćajnih policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je 17.10.2024. godine konkurs za upis 1500 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici (COPO), na stručno osposobljavanje poslova uniformisanog policijskog službenika, za potrebe svih 27 policijskih uprava u Srbiji.

Zainteresovani građani između 18 i 30 godina koji ispunjavaju uslove predviđene konkursom, mogu se prijaviti do 6. novembra ove godine, u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Od 1500 budućih polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 800 će se stručno osposobljavati za obavljanje poslova na radnom mestu policajac, 400 za radno mesto saobraćajni policajac i 300 za radno mesto granični policajac. 

Za potrebe Policijske uprave u Leskovcu, predviđen je upis ukupno 22 polaznika i to: 10 polaznika na radno mesto policajac, 12 polaznika na radno mesto saobraćajni policajac za poslove saobraćajnih nezgoda.

Kandidati se, prilikom prijave na konkurs, izjašnjavaju za koje od ponuđenih radnih mesta žele da prođu stručno osposobljavanje.

Uslovi konkursa, način podnošenja prijave na konkurs, potrebna dokumentacija i postupak izbora kandidata, mogu se naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije www.mup.gov.rs i na sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici   www.copo.edu.rs – saopšteno je iz Policijske uprave Leskovac.

Check Also

Leskovac postao bogatiji za preuređeni zeleni prostor

Lokalna zajednica naselja Ančiki u Leskovcu dobila je novi prostor za druženje i igru, u …