OŠ “Kosta Stamenković” proslavila 59 godina postojanja i rada

Osnovna škola “Kosta Stamenković” danas je svečano proslavila 59 godina postojanja i rada.

Na obeležavanju godišnjice, prisutnima se u ime direktorke škole, Aleksandre Sibinović , obratila profesorka srpskog jezika Milica Lukić , ističući značaj obrazovanja, razvoja učenika i posvećenosti svih zaposlenih. .

„Naša misija je da negujemo zdrave metode učenja i razvoj psihomotornih sposobnosti učenika. Kroz kvalitetan obrazovni proces, težimo da kod dece razvijamo vrednosti, empatiju i razumevanje različitosti. Posebno smo ponosni na rezultate koje postižu naši učenici i na to što svakodnevno gradimo bolje međuljudske odnose,“ poručila je Lukićeva.

Na svečanosti se prisutnima obratila i Brankica Stamenković, član Gradskog veća, koja je prisutne pozdravila sa velikom toplinom i prisetila se svog ličnog iskustva kao nekadašnja nastavnica ove škole.

„Drage kolege, dragi voditelji, draga deco, meni je zadovoljstvo što mogu da vas pozdravim u ime grada i lokalne samouprave. Uvek kada dođem u ovu školu, volim da budem i malo lična, jer sam ovde provela značajne godine svog radnog iskustva i ovu školu doživljavam kao svoju. Želim da vas pozdravim i kao nekadašnja nastavnica ove škole,“ započela je Brankica Stamenković.

Stamenkovićeva je istakla važnost ulaganja u obrazovne institucije i pohvalila rezultate škole, kako na polju obrazovanja, tako i u pogledu infrastrukture.

„Obrazovanje u Leskovcu ima dugu tradiciju, a ova škola, sa svojih 59 godina postojanja, predstavlja primer kako konstantno ulaganje dovodi do napretka u svakom segmentu obrazovanja. Kao što smo čuli, u ovoj školi urađena je energetska efikasnost, uređeno školsko dvorište, poboljšani sanitarno-higijenski uslovi, a mnogo toga je učinjeno i na unapređenju uslova u učionicama, opremanju kabineta i nabavci nastavnih sredstava. To je dovelo do toga da brojni učenici ove škole sada postaju uspešni ljudi u svojim profesijama, i sa punim pravom očekujemo da će i buduće generacije iz ove škole ostvarivati značajne rezultate,“ istakla je Stamenkovićeva.

Dodala je da je, uprkos svim materijalnim ulaganjima, ključna uloga nastavnog kadra.

„Svaka škola, pa i ona najmodernija i najbolje opremljena, bila bi samo zgrada bez nastavnika, učitelja i svih onih koji se trude da obrazuju decu na najbolji mogući način. Ova škola je mesto gde se snovi ostvaruju, i ja vam želim da nastavite da sanjate velike snove,“ zaključila je ona.

Tokom cele nedelje, škola je organizovala niz aktivnosti povodom obeležavanja Dana škole, uključujući sportska takmičenja, literarne radionice i druge manifestacije koje su okupile učenike i nastavnike. Tema ovogodišnje proslave bila je “Snovi i kreativnost”, a kako je istaknuto, upravo mašta i kreativnost pokreću ljude ka ostvarenju svojih ciljeva.

„Snovi su pokretači svega, a kroz njih život postaje lepši i bogatiji. Naša škola se trudi da svakom učeniku pruži slobodu da sanja, raste i razvija svoje talente. Verujemo da će rezultati takvog pristupa biti izvanredni. Svaka generacija koja je prošla kroz ovu školu donela je nešto novo i obogatila našu zajednicu. Ponosni smo što nosimo ime Koste Stamenkovića, čoveka koji je sanjao o svetu bez rata i o budućnosti punoj slobode – zaključila je Lukić.

Check Also

Vučjanski kraj i osamnaest gradskih ulica u četvrtak bez struje

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnoj godišnjoj reviziji TS 35/10 kV Vučje. Zbog toga …