Ukusi juga u subotu u Vlasotincu

U subotu 28. septembra održaće se 6. Festival hrane i pića Ukusi juga, ovog puta na novoj lokaciji, na Nešićevom keju kod česme. Program počinje od 14 sati.

U Turističkoj organizaciji opštine Vlasotince najavljuju raznovrstan program za sve uzraste, pa će tako posetioci moći da kupe i degustiraju razne proizvode – ajvar, slatka, domaće sokove, med, proizvode domaće kozmetike, ali i ručno izrađene predmete (nakit, suvenire, pleteni program). U okviru programa se organizuju i takmičenja u pripremi džema i palačinki, radionice za decu pripremanje mekika i kreativna radionica slikanja.

Deca će, takođe imati prilike da se druže sa konjima, a sa animatorima će moći da saznaju kakve su se dečije igre igrale u prošlosti.

-Poseban akcenat stavljamo na promociju vlasotinačke domaće kobasice koja će u subotu početi u 15 časova – kaže Olivera Cvetković iz Turističke organizacije.

Svoj kutak na Ukusima juga imaće i zanatlije sa drugom tradicijom koji će pokazati svoje proizvode i način rada. Gljivarsko društvo Rujnica svoj štand, pa će tako posetioci moći da vide izložbu gljiva, ali i da kupe
neke proizvode od gljiva. Specijalne gošće Ukusa juga su predstavnice Mreže Jezgro, koja podstiče žene sa sela da razvijaju svoje ideje kroz udruživanje i mentorski program, koje će, takođe, imati svoj štand.

Sve ovo prati muzičko – zabavni program u kome će, između ostalih, nastupiti deca iz PU „Milka Dimanić“, članovi Književnog kluba Rosulja i Ži(v)čani bend iz Vlasotinca.

Check Also

Iz gradske kase danas isplaćeno skoro 7 miliona dinara

Iz budžeta Grada Leskovca isplaćena je danas suma od 6.827.831 dinar. Od ovog iznosa, najveći …