BK”Manča” u Leskovac donosi četiri medalje sa Državnog prvenstva Srbije

Bokserski klub “Manča” iz Leskovca ostvario je veliki uspeh na pojedinačnom Državnom prvenstvu Srbije u boksu, održanom u Beogradu od 12. do 15. septembra 2024. godine.

Leskovčani se vraćaju kući sa četiri medalje, što je značajan rezultat za grad i klub.

Najsjajnije odličje donosi Aleksandar Manić, koji je postao prvak Srbije u najtežoj kategoriji seniora, preko 92 kilograma. U finalnoj borbi, Manić je pobedio Lazara Pavlovića iz kluba Radnički Beograd, prekinuvši meč već u prvoj rundi. Ovim trijumfom Manić postaje jedini Leskovčanin koji je osvojio titulu državnog šampiona u super teškoj kategoriji.

Damjan Jovanović osvojio je srebrnu medalju i titulu vicešampiona Srbije u kategoriji omladinaca do 86 kilograma. U seniorskoj kategoriji do 71 kilograma, Nikola Marković i Ilija Janjić obezbedili su bronzane medalje. Iako su Ilija Vojinović i Milan Stojanović zaustavljeni u osmini finala od iskusnijih protivnika i reprezentativaca, njihov doprinos klubu je neosporan.

“Ovo je veliki uspeh za grad Leskovac i naš klub, s obzirom na to da ovoliki broj medalja nismo doneli sa državnog prvenstva već dugi niz godina,” poručili su iz kluba.

Bokserski klub “Manča” posebno je zahvalan na podršci koju je dobio od grada Leskovca, što im je omogućilo da postignu ove značajne rezultate.

Check Also

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija od 1. januara 2025. godine

Na sinoćnjem gostovanju na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će od …