Školski objekat u Donjoj Lokošnici uređen o trošku grada i same škole

Prilikom obilaska školskog objekta u Donjoj Lokošnici bilo je reči o navodima koji su prethodnog dana na inicijativu opozicionih stranaka objavljeni.

Tom prilikom direktor OŠ Vuk Karadžić u Pečenjevcu Slaviša Nikolić, zahvalio se gradonačelniku Leskovca i lokalnoj samoupravi na izvanrednoj saradnji, kao i svim roditeljima koji uvek žele da pomognu ovoj školi koju njihova deca pohađaju i kazao da je njihov postupak nažalost zloupotrebljeni od strane pojedinaca, koji su izneli niz neistina:

„Želim da iskoristim ovu priliku i da u prisustvu tih istih roditelja demantujem neistine koje su objavljene. Informacija da su meštani Donje Lokošnice krečili školu je apsolutna neistina, sredstva za krečenje koje se planira u narednom periodu obezbedila je lokalna samouprava a krečenje će u dogovoru sa pomoćinim radnicima škole obaviti oni lično. Takođe, farbu za mobilijare nisu kupili roditelji, već je ona nabavljena sredstvima škole. Pojedini roditelji su se svojevoljno priključili da pomognu u sređivanju i farbanju, jer žele da prostor u kome borave njihova deca bude još bolje uređen. Lokalna samouprava ulaže ozbiljna sredstva u ureženje svih izdvojenih odeljenja, obnovljene su skoro sve škole, i odobrena sredstva za još neke projekte i upravo u Donjoj Lokošnici je u toku prethodne godine izgrađen sporstki teren koji deca svakodnevno koriste. Zbog toga osuđujem ove neistine i tvrdnje koje su u pojedinim medijima izrečene.“

Učiteljica izdvojenog odeljenja u Donjoj Lokošnici Marina Stevanović kazala je da ovo selo ima izuzetno lepu saradnju sa lokalnom samoupravom i da sve što su ove obrazovne ustanove do sada dobile dobile su upravo od grada Leskovca:

„Ono što nam je strašno zasmetalo a što smo juče pomenuli na roditeljskom sastanku jeste to da je pojedinac zloupotrebio mnoge roditelje, majke koje su imale dobru nameru da doprinesu boljem okruženju dece, da srede malo dvorište i da pomognu pomoćnom radniku. Međutim, zloupotrebljeni su u političke svrhe, zbog čega smo doneli zaključak da škola nije mesto za takve stvari, i niko od nas u tome ne želi da učestvuje, jer mi smo zaista prezadovoljni onim što smo da sada dobili a dobili smo mnogo, laptopove, lopte i dr. Svake godine na manifestaciji koja se održava u našem selu Dani paprike, uvek smo od strane lokalne samouprave i gradonačelnika dobili svu neophodnu opremu kako bi ova manifestacija bila što bolje organizovana. Želim na kraju da poručim svima, da niko od nas ubuduće ne trebamo da dopusti da se ovakve stvari dešavaju i mislim da su i sami roditelji shvatili da su juče zloupotrebljeni i da se to više nećeo ponoviti jer obrazovne ustanove nisu mesto za takve stvari.“

Prisutni roditelji koji su učestvovali u akciji potvrdili su izjave direktora i učiteljice.

Izvor: gradski sajt

Check Also

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija od 1. januara 2025. godine

Na sinoćnjem gostovanju na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će od …