Maki Mladenović oživeo duh Leskovca u novoj pesmi

Leskovčanin Marijan Maki Mladenović, poklonio je svom gradu pesmu koja je danas doživela svoju premijeru na YouTube kanalu.

Ova emotivna numera, jednostavno nazvana “Leskovac”, slavi ne samo znamenitosti i duh grada, već i njegove ljude, uključujući one koji više nisu među nama.

Pesma evocira nostalgiju i ljubav prema rodnom kraju, a posebno ističe značaj i simboliku Leskovca, poznatog po svojoj roštilj tradiciji.

U stihovima pesme, Mladenović se priseća nekadašnje čaršije, crkve Odžaklije, i svetala Hisara, koja su ostavila neizbrisiv trag u srcima Leskovčana.

“Leskovac, Leskovac, o tebi sanjam ja,” peva Mladenović, prenoseći snažnu emotivnu povezanost sa svojim gradom. Pesma je oda prošlosti, ali i poziv da se ne zaboravi ono što je Leskovac učinilo posebnim. Ova pesma, koja pominje i roštilj, po čemu je Leskovac nadaleko poznat, donosi toplinu i nostalgično podsećanje na slavne leskovačke dane, a već privlači pažnju lokalne publike na društvenim mrežama.

Mladenovićev “Leskovac” je više od pesme – to je ljubavno pismo svom gradu, koje će, bez sumnje, odjeknuti među Leskovčanima, podsećajući ih na sve ono što ovaj grad čini posebnim.

U nastavku poslušajte numeru Leskovac

Check Also

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija od 1. januara 2025. godine

Na sinoćnjem gostovanju na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će od …