ZA NOVE ŠAMPIONE: Meridian fondacija postavila table i koševe u Somboru, gradu Nikole Jokića

Velika Meridianova košarkaška letnja turneja započela je upravo u gradu Nikole Jokića. U nadi da će nam grad sa zapada Bačke u budućnosti dati još mnogo talentovanih sportista, postavili su table i koševe u Nikolinom rodnom Somboru.

Meridian fondacija i kompanija Meridianbet tokom prošle godine započeli su veliku akciju pod nazivom „Gde je nestao koš?“, tokom koje su se pojedinci, udruženja i ustanove, širom Srbije prijavljivali, u želji da im Meridian obezbedi table i koševe u njihovom mestu.

U mesecu kada je košarkaška reprezentcija obradovala naciju bronzanom medaljom sa Olimpijskih igara, započeta je postavka koševa u rodnom gradu Nikole Jokića, našeg najuspešnijeg košarkaša.

Prve postavljene koševe obišla je predstavnica Meridian fondacije, Jelena Jocić, koja je tom prilikom istakla da je njihova Fondacija usmerena ka ulaganju u sport, a poseban akcenat stavljaju na pomoć mladima, kojima je neophodno obezbediti uslove za neometano treniranje.

Nakon Sombora, sledi postavka koševa u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Leskovcu, Požarevcu i mnogim drugim mestima, obići ćemo čitavu državu i čak i tamo gde za našu akciju nisu čuli, mi ćemo ponuditi da im obezbedimo uslove za treniranje“, dodala je Jelena Jocić.

Terene sa novopostavljenim koševima, zajedno sa predstavnicom Meridian fondacije, obišao je i član Gradskog veća za oblast sporta Ognjen Andričin, koji se tom prilikom zahvalio na donaciji i istakao dobro poznatu činjenicu, da je Sombor grad koji je našoj zemlji dao mnoga velika imena, a pogotovo iz oblasti sporta.

Veliko hvala Meridian fondaciji što je svojom nesebičnom donacijom dodatno pomogla Somborcima, koji su poznati po sportu, a naročito po košarci. Grad Sombor će nastaviti da ulaže u sve sportske klubove na svojoj teritoriji, a samo tokom ove sezone, podržali smo rad 90 sportskih udruženja i nastavićemo sa tom praksom i ubuduće“, rekao je Andričin.

U zemlji košarke kakva je Srbija, igra pod obručima mnogo je više od sporta i fizičke aktivnosti.

Mnogi nezaboravni trenuci u istoriji naše košarke započinjali su na terenima u kraju, kvartu, između zgrada i parkova. Svako kome je narandžasta lopta u srcu, seća se svojih početaka i terena na kome je napravio prve košarkaške korake. Ti tereni sa sobom nose istoriju, pričaju neku priču i odgovorni su za stvaranje mnogih velikih košarkaških uspeha.

Pobednici i pobednički timovi u bitnim momentima prave razliku, preuzimaju odgovornost i idu do samog kraja, bez kalkulacija. Takvi igrači se vole, njih istorija pamti, a medalja oko vrata sa lakoćom ih svrstava ih u red šampiona.

Jedan od takvih svetlih primera upravo je i Somborac Nikola Jokić, koji već dugi niz godina sa uspehom prenosi slavu svoga grada i njegove košarkaške tradicije. O Nikolinom košarkaškom umeću ne treba trošiti reči, sve je dovoljno rečeno, kao ni o uspesima njegovog Košarkaškog kluba “Džoker”, koji niže pobede u KLS ligi, elitnom košarkaškom rangu.

Check Also

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio povećanje penzija od 1. januara 2025. godine

Na sinoćnjem gostovanju na TV Pink, predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da će od …

2 comments

  1. Sombor, grad košarke, hahaha.
    Salu na stranu, ova akcija Meridiana treba da se nastavi, fenomenalna je

  2. Mnogo se obradujem kad vidim da postoje kompanije kao Meridian koje svoj novac troše na pomaganje zajednicama da vrate sport na svaku travnatu površinu Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *