I ove godine Miholjski susreti sela u Lebanu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

I ove godine opština Lebane je kod Ministarstva za brigu o selu prošla na projektu radi organizacije manifestacije Miholjski susreti sela, a za tu namenu ministarstvo je opredelilo sredstva u visini od 492.530 rsd.

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je povodom rekordnog odziva za učešće u manifestaciji da „Miholjski susreti sela nastavljaju da bukte Srbijom“ i dodao „ono što prihvati sela Srbije postaje tradicionalno za celu Srbiju“.

Čak 1.775 sela učestvovaće u Miholjskim susretima ove godine, a procenjuje se da će biti rekordnih 250.000 učesnika i posetilaca. Bogat kulturni i sportski program ponovo će odjekivati selima Srbije u toku leta i jeseni, od 1. juna do 1. novembra.

U okviru ove prepoznatljive manifestacije, posetioce očekuju sportske, kulturne, umetničke aktivnosti kao i upečatljiva gastronomska ponuda u selima širom Srbije.

Četvrtu godinu u sela koja čine opštinu Lebane takmičiće se u sportskim disciplinama, a posetioci će moći da probaju specijalitete kraja koje su pripremile vredne domaćice, da uživaju u melosu domaćih tradicionalnih pesama i prelepoj prirodi našeg kraja.

Na sajtu Ministarstva za brigu o selu biće istaknut kalendar dešavanja, pa će svi zainteresovani moći da izaberu uz čiji program i na kojoj lokaciji žele da provedu kvalitetno vreme.

Check Also

Iz budžeta grada isplaćena prva rata za projekte iz oblasti socijalne zaštite

Iz budžeta grada Leskovca danas je isplaćena prva rata za projekte iz oblasti socijalne zaštite …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *