Zapošljavanje u Jablaničkom okrugu: Broj nezaposlenih lica pada, ali izazovi ostaju

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Na kraju februara 2024. godine, na području Jablaničkog okruga, zabeležen je pad broja nezaposlenih lica u poređenju sa istim periodom prethodne godine.

Prema poslednjim statističkim podacima, registrovano je 21.115 nezaposlenih lica, u odnosu na 22.848 nezaposlenih u istom periodu prethodne godine.

Ukupna nezaposlenost u Jablaničkom okrugu prikazuje raznovrsnu sliku, sa učešćem žena od 50,21%. Izuzetno značajno je naglasiti da najveći broj prijavljenih nezaposlenih lica poseduje srednju stručnu spremu, čiji udeo iznosi 52%.

Poseban fokus treba biti usmeren na mlade ljude, koji čine 19% ukupne nezaposlenosti u dobi do 30 godina. Ovaj segment populacije zahteva posebnu pažnju i podršku u procesu pronalaženja posla i razvoja karijere.

Uzimajući u obzir ove informacije, očekuje se dalji pad nezaposlenosti u Jablaničkom okrugu, s obzirom na činjenicu da će uskoro početi sa radom nova fabrika u Leskovcu, te da investitori planiraju ulaganje u naš grad, očekuje se dodatno smanjenje broja nezaposlenih.

Check Also

Obeležavanje Svetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumeseca: “Sačuvajmo humanost”

8. maja svake godine širom sveta obeležava se Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *