Svečanom akademijom Ekonomska škola “Đuka Dinić” obeležila jubilej

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ekonomska škola “Đurdelina Đuka Dinić” svećano je otvorena 15. septembra 1948. godine, a danas slavi 75. godina postojanja i rada.

Za ovu priliku u Narodnom pozorištu upriličena je Svečana akademija na kojoj su predstavljeni rezultati rada ali i budući projekti.

Kvalitet Ekonomske škole prepoznatljiv je po negovanju pozitivne atmosfere koja u školi vlada, dobrog etosa, uvažavanju učenika, prepoznavanju i razvijanju njihovih interesovanja i talenata, ozbiljnom pristupu nastavi u podsticajnom okruženju sa težnjom ka individualizaciji, što je sveukupan preduslov kvalitetnog modernog obrazovanja. Prioriteti škole su očuvanje najboljeg iz duge tradicije, ali i prihvatanje promena koje nameće nova upisna politika, kao i zahtevi tržišta.

“Sedam i po decenija Ekonomske škole Đuka Dinić su godine rasta, uzleta, koračanja u korak sa vremenom, a neretko i ispred svog vremena. Zbog svega toga, ova škola svih ovih godina zavređuje epitet jedne od najuspešnijih i najtraženijih škola u našem gradu. Privlačni obrazovni profili koji su garant sigurnoj budućnosti, ali i stručnost nastavnog kadra i kvalitet izvođenja nastave, recept su za veliki uspeh. Svi mi imamo jedan zajednički cilj – da iz ove škole i u narednim decenijama, kao i svih ovih godina unazad, izlaze stručni i uspešni mladi ljudi kojima će se grad Leskovac ponositi. Zato ćemo nastaviti da i dalje radimo na unapređenju uslova za rad u ovoj obrazovnoj ustanovi – kazao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u svom obraćanju.

Direktorka Ekonomske škole Biljana Đorđević čestitala je svima dva praznika – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave i jubilej škole, sedam i po decenija postojanja.

“Leskovačka Ekonomska škola radi pod motom „Škola koja se voli“ i u tom duhu proslavlja 75 godina postojanja i rada.Ekonomsku školu pohađa nešto više od 600 učenika, raspoređenih u 20-ak odeljenja i upisnu politiku realizuje u prvom krugu u punom obimu, a onda se traži i mesto više. Ekonomska škola „Đuka Dinić” jedna je od retkih škola čisto ekonomske struke (među desetak u Srbiji), što je svojevrsna garancija kvaliteta stručnog obrazovanja, posebno kada se uzme u obzir činjenica da se baza stručnog znanja, izgrađivana duže od sedamdeset godina kroz generacije koje se smenjuju, upotpunjuje, širi i svake godine nudi sve kompleksnija, modernija i bogatija znanja kadrovima koji se školuju – kazala je direktorka Đorđević.

Svečanost su upotpunili Vokalni sastav “Libero, hor, solista na gitari, balerine ali i učenici koji su za ovu priliku pripremili poseban nastup.

Check Also

Kamerni orkestar “Amoroso” otvorio 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u Bijeljini

Kamerni orkestar “Amoroso” započeo je svoju 23. koncertnu sezonu svečanim koncertom u koncertnoj sali Sokolskog …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *