Velika retrospektivna izložba „VEČITO“ nastavlja život u Galeriji Kulturnog centra Vlasotinca

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Velika retrospektivna izložba „VEČITO“, posvećena stogodišnjici rođenja velikana srpske i jugoslovenske arhitekture, Bogdanu Bogdanoviću (1922, Beograd – 2010, Beč), nakon beogradske premijere prošle godine, nastavlja život u Galeriji Kulturnog centra Vlasotinca u kome otvara manifestaciju „VEČITO“, u četvrtak, 18. maj, od 19 sati, u Galerija Kulturnog centra Vlasotince.

Vlasotince kao grad poseduje jedno od kapitalnih dela ovog srpskog graditelja – Spomemik palim borcima Revolucije, te je ovom memorijalu posvećena posebna monografska postavka u okviru izložbe.

Pored domaćina, autora i predstavnika stručnih institucija iz regiona, o izložbi će govoriti i akademik dr arh. Sokol Sokolović. Tokom trajanja izložbe biće organizovana stručna vođenja, projekcija dokumentarnog filma o Bogdanovićevom stvaralaštvu, serija dečijih kreativnih radionica na temu simbola i crteža, i veliki nagradni likovni konkurs.

U danu svečanog zatvaranja izložbe, 1. juna, biće održano svečano proglašenje pobednika konkursa sa dodelom nagrada i otvorena izložba dečijih radova. Vlasotinačko izdanje izložbe „VEČITO“ realizovano je kroz saradnju sa lokalnim stručnjacima i institucijama: Istorijskim arhivom Leskovca, Zavodom za zaštitu spomenika kulture Niša, Opštinom Vlasotinca, i nadovezuje se na jubilej 50 godina od početka projektovanja i izgranje Spomenika Revolucije na Starom groblju (1973).

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *