Porodica Stojanović, iz Ravnog Dela, uskoro dobija novi dom

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Petočlana porodica Stojanović iz sela Ravnog Dela, umesto stare trošne kuće, dobiće uskoro novi funkcionalni dom.

To je rezultat saradnje između opštine Vlasotince i Fondacije Humana srca iz Beograda.

-Lokalna samouprava, Centar za socijalni rad, organizacije i pojedinci godinama pomažu ovu porodicu, ali njihova kuća više nije za stanovanje. Zahvaljujući saradnji sa Fondacijom Humana srca, porodica će uskoro dobiti novi dom u drugom selu – kaže predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović.

Iako su uslovi za život na selu teži, porodica je odlučila da nastavi svoj život u seoskoj sredini. Od troje dece dvoje su srednjoškolci, a jedan je učenik osnovne škole. Otac radi sezonske poslove i odsutan je po nekoliko meseci od kuće, kako bi obezbedio egistenciju i školovanje dece. Zato je pomoć Fondacije Humana srca od životne važnosti za porodicu Stojanović.

-Fondacija će, uz podršku opštine, ponovo okupiti porodicu Stojanović u porodičnom domu. Videli smo da opština Vlasotince ima razvijene socijalne programe, da su dobitnici nagrade za unapređenje položaja žena na selu i da generalno ima sluha za potrebe najugroženijih, zbog čega im fondacija zahvaljuje na saradnji – kaže upravitelj Fondacije Humana srca Danijela Vasilijević.

Opština Vlasotince i Fondacija Humana srca potpisale su protokol o saradnji, kojim će i ubuduće zajedno raditi na obezbeđivanju boljih uslova socijalno ugroženim građanima.

Check Also

Ulaganje u obrazovanje i bezbednost: Isplaćeni troškovi prevoza zaposlenima i izgradnje ograde oko škole u Velikom Trnjanu

Danas je iz budžeta grada Leskovca isplaćeno 6.154.432,83 dinara za troškove prevoza zaposlenima u oblasti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *