U novoj verziji filma ”Boj na Kosovu”, ulogu cara Lazara tumači Nenad Jezdić: Premijera na Vidovdan 2024. godine

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Reditelj Predrag Antonijević je odlučio da glavnu ulogu poveri Nenadu Jezdiću, a njegova verzija ”Kosovskog boja” biće potpuno drugačija od one koju smo već videli, prenosi ”Republika”

Nova verzija filma će, izjavio je Antonijević, pomeriti granice domaće kinematografije i mlađim generacijama, ali i celom svetu, približiti ovaj značajan događaj iz srpske istorije.

– Ovo je viđenje događaja iz potpuno novog ugla. Držao sam se zapisa između kralja Tvrtka i firentinske vlade, u kojima piše da se 12 srpskih vitezova zavetovalo da će ubiti turskog sultana, što su i učinili. Film je posvećen njima. Uloge Miloša Obilića, Ivana Kosančića, Toplice Milana, Banović Strahinje, braće Jugovića i druge, biće poverene mladim glumcima.

Nenad Jezdić je, dodao je reditelj, kao stvoren za ulogu kneza Lazara, jer je otelotvorenje toga što on simbolizuje.

– Jezdić ima tu srpsku snagu i promišljenost, sjajan je kao glumac i srećan sam što će biti deo ovog projekta. Treba imati na umu da će ovo biti priča sa mlađim ljudima, jer je i vreme bilo takvo. Olivera, Lazareva ćerka, imala je samo 16 godina kada je stupila u brak sa turskim sultanom Bajazitom, pa će u filmu biti prikazani mladi vitezovi i devojke.

Iako kasting i dalje traje, zna se da će Vuka Brankovića tumačiti Igor Đorđević, a konačna podela biće poznata početkom decembra.

“Boj na Kosovu” biće srpsko-španska koprodukcija, jer iz Španije stižu konji, oklopi i mnogi kostimi, a deo opreme bi trebalo da stigne iz Portugalije, Francuske i Turske. Snimanje počinje u junu naredne godine, da bi se pred publikom film premijerno pojavio na Vidovdan 2024. godine.

Podelite:

     

Check Also

Conić: Nije istina da slike iz Kulturnog centra nestaju, ako neko ima drugačiju informaciju neka nam se obrati

Na današnjoj konferenciji za medije, Leskovački kulturni centar (LKC) oštro je demantovao informacije koje su …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *