Raspisan konkurs za podsticaje u poljoprivredi

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Ove godine je za subvencije poljoprivrednim proizvođačima opredeljeno 48 miliona dinara, a konkurs je otvoren do utroška sredstava, ali najkasnije do 15. septembra

Iz godine u godinu, broj poljoprivrednih proizvđača sa teritorije grada Leskovca, koji u dodeli subvencija vide priliku da, uz podršku lokalne samouprave ulože u razvoj svog gazdinstva, podignu zasade ili, kroz bušenje bunara, obezbede bolje uslove navodnjavanja, dobrano raste. Tako je, od prošlogodišnjih prvobitno planiranih 30.000, na kraju potrošeno 45 hiljada dinara.

– Finansijska podrška domaćinstvima se, kao i proteklih godina, realizuje kroz nekoliko mera. Najveći broj korisnika, zainteresovan je za ulaganje u fizičku imovinu, odnosno kupovinu opreme i mehanizacije za stočarsku, voćarsko-vinogradarsku, povrtarsku i ratarsku proizvodnju, opreme za pčelarstvo i podizanje zasada. Druga mera, za koju aplicira sve više ljudi jeste bušenje bunara, a čini se da će problem sa navodnjavanjem, tek postati aktuelan, kaže Dejan Ranđelović, predsednik Budžetskog fonda.

U okviru prve mere, poljoprivrednici mogu da ostvare maksimalnu subvenciju od 80 hiljada, odnosno 30-30% vrednosti računa bez PDV-a. Za podizanje zasada, dobija se 100.000 dinara, dok je za bušenje bunara, moguće ostvariti povraćaj 30-60 odsto sredstava, a maksimalno 120 hiljada dinara.

Udruženja, za organizaciju sajmova, izložbi ili manifestacija, mogu da računaju na 300.000 dinara.

Tekst oglasa, sa svim kriterijumima, traženom dokumentacijom i objašnjenjima, objavljen je na sajtu grada, a konkurs je otvoren do 15. septembra.

rivrednicima je isplaćeno nešto više od 45 miliona dinara.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *