U Leskovcu održani Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora (foto/video)

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Leskovac je danas bio domaćin tradicionalne manifestacije Dani leskovačke mućkalice i šopskog folklora.

Na platou ispred Šop Đokićeve kuće u kojoj se nalazi i sedište organizatora manifestacije, Turističke organizacije Leskovac, održana je promocija ali i takmičenje u pripremi leskovačkih specijaliteta. Ova promocija turističkih potencijala i proizvoda leskovačkog kraja realizovana je u okviru projekta “Magija sinergije” koju je Grad Leskovac realizovao sa bugarskim gradom Elin Pelin.

– Ovo je drugi put da se ova manifestacija organizuje i to sa duplo više kotlića nego prošli put. Ovaj projekat “Magija sinergije” doneo je i nove štandove i turistički vozić koji kruži ulicama našeg grada. Mi smo grad gastronomije, ali i turizma. Ovalve manifestacije nam donose puno toga, dobru reklamu za naš grad i njegove potencijale – rekao je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac.

Manifestacija je počela izložbom na kojoj su predstavljeni potencijali Leskovca i Elin Pelina.

– Ovo je peti put da se organizuje ova manifestacija, a drugi put u saradnji sa partnerima iz grada Elin Pelin. Zahvaljući ovom projektu na naše ulice se vratio vozić, a naš grad se visoko pozicionirao kada je turizam u pitanju. Posle leskovačkog ajvara, roštilja i sprže, radimo na tome da zaštitimo još jedan naš brend, a to je Leskovačka mućkalica. Očekujemo da ova manifestacija postane tradicionalna, uz učešće majstora kulinarskih veština u cilju još bolje promocije Leskovca i naših turističkih potencijala – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović na otvaranju Dana leskovačke mućkalice i šopskog folklora.

Kompletne izjave kao i deo atmosfere možete pogledati u video izveštaju Dnevnika Juga.

Foto priču pripremila Ina Dendić.

Rezultate takmičenja možete naći na linku ispod,.

Check Also

PU Leskovac: Krivične prijave protiv tri muškarca i žene zbog 108 kg rezanog duvana

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *