Gradsko veće o projektima, praćenju kvaliteta površinskih voda i ustupanju zemljišta PWW-u

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Kako je, u obrazloženju navela Jelena Zlatanović, iz Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, Program kapitalnih investicija grada Leskovca za period od 2019. do 2021. godine, sadrži 12 projekata, a samo jedan je kompletno završen: izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda. Realizacija svih ostalih je više ili manje odmakla i biće gotovi tokom ove i naredne godine.

– Planom implementacije za 2021. godinu, predviđeno je 68 projekata. U potpunosti je realizovano 37, 16-delimično, a 15 nije ni započeto. Kod pojedinih je preostalo plaćanje poslednje situacije, a nezapočeti će biti realizovani u 2022.-oj. Zato smo uputili zahtev svim nosiocima, odnosno predlagačima da svoje planove za tekuću godinu objedine u isti dokument. Za sada, radi se o 90 projekata, koji su u nadležnosti odeljenja Gradske uprave, pojedinih institucija i javnih preduzeća.

Gradsko veće dalo je danas zeleno svetlo i Programu praćenja kvaliteta površinskih vodotokova u ovoj i narednoj godini:

– Ovim dokumentom definišu se merna mesta i parametri kontrole kvaliteta površinskih voda Južne Morave, Veternice, Vučjanke, Čukljeničke reke, Jablanice i Kozaračke reke. Monitoring će se finansirati sredstvima, opredeljenim u gradskom budžetu i Fondu za zaštitu životne sredine. Projekat je vredan 1,5 milion, a njime bi se obezbedila ocena stanja kvaliteta površinskih i njihovog uticaja na podzemne vode rezervnog izvorišta na teritoriji grada Leskovca. Ciljevi su zaštita zdravlja ljudi i sagledavanje efekata mera preduzetih za smenjenje stepena zagađenosti voda, obrazložila je vršilac dužnosti šefa Odeljenja za zaštitu životne sredine, Jelena Trajković.

Usvojen je i predlog da se preduzeću ”PWW”, u zakup bez naknade da građevinsko zemljište u svojini grada, površine 8.363 kvadratna metra u Katastarskoj opštini Guberevac.

Predmetno zemljište daje se pomenutom preduzeću na period na koji je zaključen ugovor o obavljanju komunalnih delatnosti i izgradnji Regionalnog reciklažnog centra, odnosno na 25 godina, počev od 22. 08. 2006. godine

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *