Predejanskoj ”Pobedi” žig za još tri proizvoda-Čadež: Ovo je primer kako se čuvaju radna mesta i zaposleni

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Nakon ”Domaćeg blagog i ljutog ajvara” i ”Ljute papričice”, oznaku ”Ćuvarkuća” dobila su još tri proizvoda Preduzeća ”Pobeda” iz Predejana. Dodatni posao počeli smo u sred pandemije i isplatilo se: sačuvali smo firmu i sve zaposlene, kaže direktorka Ivana Vučković

Kiseli kupus u tri varijante- ribanac, glavica i list, proizveden u pogonima predejanske ”Pobede” od skora nose žig Privredne komore Srbije, kojim se potvrđuje da je proizvod nastao u Srbiji i od domaćih sirovina.

– Sada oznaku ”Čuvarkuća” ima šest naših proizvoda. Počeli smo relativno skromno, prošle godine udvostručili količine na 20.000 tegli, a ove planiramo da proizvedemo i više. Nažalost, na ovaj dodatni posao, koji se pokazao vrlo isplativim, odlučili smo se po početku pandemije. Naša osnovna delatnost je 2020. ozbiljno bila dovedena u pitanje, a trebalo je sačuvati firmu i zaposlene, obezbediti im plate. Podigli smo i svoje plastenike, gde proizvedemo sve što nam je potrebno za ajvare, papričice, a sada i kupus. Najvažnije je da smo uspeli da obezbedimo opstanak preduzeću i to je put kojim bi verovatno išao i Dragan Pavlović.

”Pobeda” je svoje proizvode već počela da izvozi u Nemačku, a Privredna komora Srbije trudiće se da ovakvim i sličnim proizvodima obezbedi tržište, rekao je danas u Predejanu, predsednik Marko Čadež:

– O kakvom se poslovnom podvigu radi, najbolje ilustruje podatak da, samo za zarade, ovo preduzeće treba mesečno da obezbedi 10 miliona dinara. Suočeno sa novonastalim okolnostima, rukovodstvo nije kukalo, otpuštalo i pravdalo se krizom. Napravilo je plan, zasukalo rukave i uradilo reorganizaciju. Rezultat se vidi i ovo je jedan od najsvetlijih primera transformacije delatnosti, kada osnovna ne ide. Probao sam, svaka čast i siguran sam da ćemo ove godine imati dobru turističku sezonu. Tako će ”Pobeda” ponovo biti omiljeno odmaralište brojnim putnicima, koji će opet moći da kušaju ove izvanredne proizvode i preporuče ih svima.

Na jugu Srbije, žig ”Čuvarkuća” imaju hanski ”Delišes” i Mlekara ”Gložane” za nekoliko proizvoda.

– Ove godine će ih biti još i svakodnevno radimo na tome. Primer ”Pobede” dokazuje kako su privredni subjekti na jugu Srbije otporni na probleme i lako prilagodljivi. Prolazili smo kroz najrazličitije teškoće poslednjih decenija i mnoga preduzeća i preduzetnici su uspeli da prežive jer su privremeno menjali delatnosti, prilagođavali se novonastalnim okolnostima i hrabro koračali napred. Verujem da ćemo i ovu krizu zajednički uspeti da prebrodimo.

Check Also

Još jedna teretana na otvorenom iza Tehnološkog fakulteta

Leskovac je danas dobio još jednu teretanu na otvorenom koja se nalazi iza Tehnološkog fakulteta, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *