Anđela Dinić najbolja na kadetskom festivalu u šahu

Slide Background
Slide Background
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

U Paraćinu, od 12. do 15. februara održan je 24. Kadetski festival Šahovskog saveza centralne Srbije.Na takmičenju su učestvovali i članovi Šahovskog klub „Vlasotince“, i postigli veoma dobre rezultate.

Anđela Dinić, osvojila je prvo mesto u kategoriji omladiniki od 16 do 20 godina, samim tim bila je najbolja u dve kategorije do 18 i do 20 godina. Anđela je svom gradu i klubu sa ovog takmičenja donela dve medalje i dva pehara i postala omladinska prvakinja. Prvo mesto na takmičenju omogućilo je Anđeli direktni plasman na Kadetsko prvenstvo Srbije. Njena klubska drugarica Hana Dimanić, u kategoriji do 10 godina, osvojila drugo mesto.

„U konkurenciji devet devojaka, Anđela Dinić je bila najbolja, u sedam odigranih partija, osvojila je šest poena i zasluženo osvojila pehar i medalju i postala najbolja omladinka. Pošto je i u svojoj grupi do 18 godina, osvojila pehar i medalju, sa ovog festivala donosi dve zlatne medalje i dva pehara. Veoma je bitno i to da je Anđela osvojila turnir bez izgubljene partije. Hana Dimanić je postigla isto veliki uspeh, jer je osvojila, drugo mesto i srebrnu medalju u kategoriji devojčica do 10 godina. Hana je osvojila 4,5 poena u grupi od sedam devojčica“ , istakao je Slobodan Rakić, predsednik ŠK „Vlasotince“

U muškoj konkurenciji takmičili su se braća Mihailo i Nikola Momčilović. Mihailo je u konkurenciji omladinaca od 16 do 20 godina, u kategoriji do 20 godina osvojio je 7 mesto i četvrto mesto u konkurenciji do 16 godina. Po prvi put se takmičio i njegov mlađi brat Nikola, u kategoriji do 8 godina, i zauzeo osmo mesto.

„Po prvi put smo dobili i dvojicu sertifikovanih šahovskih sudija, klupskog ranga Dejana Dinića i Dalibora Momčilovića, tako da sada imamo kadar koji je nedostajao klubu. Oni su na četvorodnevnom seminaru bili uspešni i dobili sertifikate“, dodao je Slobodan Rakić.

Krajem aprila ŠK „Vlasotince“ očekuje republičko takmičenje.

Check Also

Leskovčani dobili novu teretanu na otvorenom

Leskovac je danas dobio još jednu novu teretanu na otvorenom, smeštenu u parku u ulici …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *