Predstavnici Ministarstva kulture i Zavoda za zaštitu kulturnog razvitka danas u Leskovcu

Slide Background
Build & Design
Build & Design
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Danas je u sali Skupštine grada Leskovca održan sastanak Radne grupe grada Leskovca za implementaciju pilot projekta Culture 2030 Indicators sa predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja, savetnice Jelene Bratonožić Stanisavljević, i Zavoda za zaštitu kutlurnog razvitka, istraživača Bojane Subašić i Marijane Milankov.

Leskovac je odabran za partnera na ovom veoma važnom UNESKO-vom projektu. Ovim je grad Leskovac postao jedini grad u Evropi u kom će se ovaj projekat sprovoditi, što govori o tome da napori, da se Leskovac učini prepoznatljivim po negovanju kulture i kulturnih sadržaja, jesu dali rezultate, koje jednako prepoznaju i Leskovčani i njegovi posetioci, ali i relevantne institucije zadužene za procenu razvoja kulture.

Na sastanku su predstavnici Ministarstva kulture i informisanja i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka uputili direktore institucija kulture grada Leskovca u podatke koje treba prikupiti u narednom periodu u vezi sa Uneskovim projektom, kao i u način prikupljanja istih. Podaci se odnose na očuvanje kulturnog nasleđa, ulaganja u kulturu, kulturne stvaraoce, objekte kulture… Radna grupa će po prikupljanju dostaviti podatke Ministarstvu kulture i informisanja koje će ih objediniti sa podacima na nacionalnom nivou. Analiza podataka će poslužiti kao osnov za izradu Programa razvoja kulture grada Leskovca.

Check Also

Za Leskovac zajedno traži smenu direktorke Vodovoda

Lider Grupe građana Za Leskovac ZAJEDNO dr Nenad Zdravković zatražio je danas na konferenciji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *