Home / DOGAĐAJI / 9. FAPOR: Sinoć u Leskovcu Mina Lazarević i Ljubomir Bandović
hotel bell

9. FAPOR: Sinoć u Leskovcu Mina Lazarević i Ljubomir Bandović

U Leskovcu je sinoć počeo 9. Festival amaterske pozorišne režije – Fapor, a tim povodom gosti našeg grada bili su i Mina Lazarević i Ljubomir Bandović čija je predstava „Čorba od kanarinca“ nakon ceremonije otvaranja, revijalno bila izvedena.

Tim povodom u Svečanoj sali grada Leskovca organizovan je prijem za ovaj glumački dvojac.

„Naši poznati glumci ovogodišnji festival će zasigurno uveličati. Uveren sam da će publika uživati u Leskovačkom kulturnom centru, ali i narednih šest dana u takmičarskim predstavama i bogatom pratećem programu – kazao je gradonačelnik Cvetanović.

Glumica Mina Lazarević osporila je izreku što južnije to tužnije, istakavši da je oduševljena našim gradom i činjenicom da kultura u njemu živi.

„Ja živim od pozorišta, živim za pozorište i mnogo volim da putujem i da delim svoju ljubav sa ostalima u Srbiji. Počastvovana sam ovakvim dočekom, počastvovana sam uvek kada sam deo nekog festivala, nekih ovakvih susreta gde se razmenjuju energije, talenti. Drago mi je da će od nas da počne pa ćemo mi sa nekom našom lepom energijom da otvorimo ovu vašu priču i nadam se da ćemo to uspeti na pravi način. Baš sam očarana ovim što sam videla i čula, mnogo mi je drago da se ovde toliko toga dešava, da više definitivno ne važi što južnije to tužnije, ja sam na osnovu onoga što sam čula, a to je stvarno fenomenalno i fascinantno, tako da ja definitivno mislim da ta izreka može da se precrta.“

Glumac Ljubomir Bandović nije krio zadovoljstvo što je u Leskovcu.

„Mi glumci uglavnom iz kombija ulazimo u garderobu, a onda na svetlost scene, a onda se kombijem vraćamo kući, retka je prilika da nas gradonačelnik ovako ugosti, redak je gradonačelnik koji ovoliko daje na kulturu, osim ovog festivala znam i za druge kulturne manifestacije koje Leskovac neguje godinama – kazao je Bandović.

Nakon prijema, gradonačelnik Cvetanović je prisustvovao otvaranju devetog FAPORA.

Festival, na kojem će se ove godine takmičiti pet predstava, je otvorio Miroslav Benka.

Check Also

Još jedna manifestacija „Muzeji za 10“ je za nama

U proteklih sedam dana posetioci Narodnog muzej u Leskovcu imali su priliku da besplatno posete …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.