hotel bell

5 ideja za nesvakidašnji poklon

Nova godina, rođendani, godišnjice i mnogi drugi jubilarni datumi jesu vreme uživanja, evociranja lepih uspomena sa dragim i bliskim ljudima, ali i dani darivanja.

Nekada može biti teško odlučiti se za kvalitetan i originalan poklon, posebno kada ne možete ni izbrojati sami koji je po redu. Zapravo, možda je baš u tome draž – zaista se potrudite da obradujete dragu osobu i pokažite joj koliko vam je stalo.

Rešili smo da vam i sami malo pripomognemo i predložimo 5 ideja na neskadišanji poklon koji će prijatelja, devojku/dečka, brata ili sestru oboriti sa nogu.

#1 Makete i diorame za one najkreativnije

Verujemo da u svom okruženju svako od vas ima makar po jednu umetničku dušu, te da je njima možda i najteže odabrati pravi poklon. I sami znate da oni ne cene preterano materijalne stvari, pa bi više voleli da im nešto napravite, nacrtate, iskreirate

Pa opet, usled nedostatka vremena i kreativnosti, ni ovo nije lak zadatak, ali zato mi imamo rešenje za vas.

Različite vrste maketa i diorama izrađene od strane profesionalaca sigurno će oduševiti umetničke duše među vašim najbližima, ali i sve one koji cene realistične kreacije sa puno detalja.

Ukoliko i sami niste sigurni, raspitajte se o tome šta posebno voli osoba kojoj darujete…da li su to pejzaži, prirodne pojave, arhitektura. Zatim se vrlo lako možete odlučiti za nešto od toga, te kontaktirati izrađivače maketa i diorama.

Kreativan i zaista nesvakidašnji poklon!

#2 Putovanje o kome tako dugo maštate

Sigurno je da sa svojim bliskim prijateljem, članom porodice ili partnerom često maštate o odlasku na neko dugo i egzotično putovanje.

Naše pitanje je:

  • Zašto snove konačno ne bi pretvorili u javu?

Ok, sa jedne strane je jasno, finansijski momenat je nešto što nas sve ograničava. Međutim, ukoliko sada nemate dovoljno sredstava, danas makar donesite tu odluku, krenite sa štednjom i za godinu ili dve će se ukazati prilika.

Ne dozvolite da vam život prođe u maštanju, već se pokrenite sada dok imate mladost, snagu i avanturistički duh. Ne postoji šansa da vaša draga osoba ne ostane bez daha kada joj pokažete aranžman za 2 osobe na Tajland, Bali, Kubu ili nešto slično po vašem izboru.

Ne govori se bez razloga da je najsrećnija osoba ona koja je proputovala celu planetu. Pružite sebi i drugima šansu da upoznate nove kulture, izađite iz zone komfora i put pod noge!

#3 Uređaji tehnike – sa njima nema greške

U modernom svetu je teško zamisliti funkcionisanje bez pametnog telefona, računara, tableta, slušalica, televizora i mnogo čega drugog. Hteli to ili ne, mahom smo zavisni od ovih stvari, koje nam mogu doneti mnogo dobrih stvari ukoliko ih pametno i umereno koristimo.

Razmislite o tome šta je to od svih ovih uređaja što se uklapa u vaš budžet, dok je sa druge strane zaista potrebno osobi kojoj darujete. Možda joj/mu nedostaju bežiče slušalice, želi novi laptop za posao ili pametni sat za treniranje?

Sve ovo itekako dolazi u obzir i definitivno je nešto sa čime nema greške. Iako nisu toliko nesvakidašnji pokloni u smislu kreativnosti, uređaji moderne tehnologije ipak nisu tako česti pokloni, posebno kada ih kupujete samostalno.

Zahtevaju malo veći budžet, ali ako uz to pogodite šta je ono što je zaista potrebno onome kome poklanjate, verujte nam na reč da ćete itekako umeti da ceni vaš trud i trošak.

#4 Zašto i sami ne biste nešto napravili?

Nakon 2 predloga koja zahtevaju veće novčane izdatke, vreme je da pomenemo onaj gde je potrebno više kreativnosti i truda, a manje novca.

Veliki je broj načina da iskažete vašu individualnu kreativnost i potrudite se prilikom izrade poklona. Čak iako niste preterano nadareni ili nemate neki hobi koji bi vam ovde bio od pomoći, nemojte odustajati tako lako.

Istražite Instagram stanice i Yotube kanale, pa ćete imati prilike da se upoznate sa brojnim influenserima koji se upravo i bave raznim kreacijama od papira, slikanjem, dekoracijama, pravljenjem ručnog nakita.

Možda odavde možete pokupiti neke trikove i primeniti ih u izradi poklona!

#5 Kupovina zvezde – da li je to realna stvar?

Verovali ili ne, danas je moguće kupiti zvezdu, nazvati je po dragoj osobi i pokloniti je. Naravno, ovde se radi o simboličnoj kupovini, s obzirom da zvezde nisu ničije vlasništvo, ali je izuzetno kreativan i nesvakidašnji poklon.

Kao kupac zvezde dobijate mogućnost da je nazovete, sertifikat i veliku astronomsku mapu koja će vam pomoći da razumete gde se tačno vaša zvezda nalazi.

Iako nije moguće kupovati zvezde koje se vide golim okom, lepo je znati da makar u internim krugovima neka zvezda nosi ime vama drage osobe – sigurni smo da će se i njoj/njemu to dopasti. 

Ovo je posebno dobar izbor poklona za romantiče duše!

Nadamo se da smo vam bili od pomoći sa našim predlozima za kupovinu poklona, kao i da će vam odabir nakon čitanja teksta biti lakši. Za još korisnih i zabavnih tekstova, čitajte našu rubriku zanimljivosti.

Check Also

Promocija knjiga ,,SELO SAS JEDAN PADEŽ,, i ,,BATE ĆE SE ŽENI,, u četvrtak u Kulturnom centru

Leskovački kulturni centar organizuje u četvrtak 2. februara u 18 časova, promociju knjiga ,,SELO SAS …

Оставите одговор