hotel bell

„Zvezdice“ osvojile srca publike u Italiji i Sloveniji, u Slovenskim Konjicama humanitarni koncert za dečaka iz Leskovca

Gradski dečji hor „Zvezdice“ boravio je od 17. do 21. oktobra u Slovenskim Konjicama (Slovenija) i Trstu (Italija).

Inicijalni povod za gostovanje bio je učešće na Internacionalnom festivalu horova gde su Zvezdice nastupile  u Luteranskoj evangelističkoj crkvi  Largo Panfili u Trstu, i svojim anđeoskim glasovima i besprekornim izvođenjem zahtevno repertoara, osvojile srca publike.

Na poziv Generalnog konzula Republike Srbije Ivane Stojiljković Zvezdice su posetile Generalni konzulat Republike Srbije u Trstu. Tokom razgovora sa generalnim konzulom i saradnicima izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ostvarivanja međuregionalne saradnje, a umetnički rukovodilac „Zvezdica“ dr Jelena Cvetković Crvenica ukratko je informisala generalnog konzula o dosadašnjim aktivnostima i uspesima hora, te je obostrano iskazana namera da se u skorijoj budućnosti ova saradnja proširi.

U Slovenskim Konjicama Zvezdice su održale Humanitarni koncert u Kulturnom centru – Konjice, a  u organizaciji Lions kluba – Konjice. Tom prilikom prikupljena su značajna sredstva i uplaćena za lečenje dečaka iz Leskovca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije. Leskovčani su uživali u gostoprimstvu svih škola na teritoriji ovog grada, i zahvaljujući angažovanju Lions kluba – Konjice posetili sve najzanimiljivije turističke lokalitete karakteristične za ovu oblast.

Zahvaljujući podršci Lokalne samouprave grada Leskovca, u Gradskom dečjem horu Zvezdice ističu da su sa velikim uspehom realizovali ovaj značajan projekat.

Check Also

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo Godišnji plan akcija: Radan, Suva Planina, Alpi, Vardenik, Babička gora, Prokletije, Triglav, Kukavica, Šar planina …

Planinarsko društvo „Dubočica“ objavilo je na svojoj fejsbuk stranici Godišnji plan akcija za 2023. godinu …

Оставите одговор