hotel bell

Zoran Pašalić povodom Međunarodnog dana deteta: Uvek i svuda štititi prava dece, ali i njihovih učitelja, nastavnika i roditelja

Zaštitnik građana, Zoran Pašalić je naglasio da se moraju štititi pravo svakog deteta, u svakoj prilici, bez izuzetka, ali i da prava deteta imaju svoja ograničenja, a to su poštovanja prava drugih – nastavnika, učitelja, roditelja i vršnjaka

Svako dete, između ostalo, ima pravo na obrazovanje, na druženje, na zdrav psiho-socijalni razvoj i bezbrižno detinjstvo. Međutim, prava deteta moraju da imaju ograničenja, kada počnu da ugrožavaju prava drugih, naveo je Pašalić.

On je, u susret obeležavanju 20. novembra, Međunarodnog dana deteta, u beogradskoj Osnovnoj školi “Ratko Mitrović“ održao edukativnu radionicu učenicima šestog razreda, koji su kritikovali nasilničko ponašanje đaka Tehničke škole u Trsteniku prema nastavnici, sve to snimali i postavili na društvene mreže.

Zaključeno je da je, u takvim situacijama, neophodno raditi sa decom i nastavnicima, uz angažovanje roditelja i šire zajednice, da bi se više pažnje posvetilo prevenciji nasilja, a ne samo reakciji na njega.

Predavači na radionici su bili učenici-polaznici Letnje škole Zaštitnika građana, stručne službe i predstavnica Panela mladih savetnika kancelarije, koji su, zajedno sa osnovcima, imali zadatak na daju doprinos unapređenju znanja i razumevanja o pravima dece i mladih, kao i dostupnim mehanizmima zaštite.

Check Also

Kako pronaći motivaciju i inspiraciju za odlazak u teretanu?

Poznat vam je osećaj – puni elana započinjete svoje fitnes planove i nakon nekoliko nedelja …

Оставите одговор