Početna / DOGAĐAJI / Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole
Reklama

Zlato i srebro zasijalo u kotlićima Trgovinsko – ugostiteljske škole

Reklama

U organizaciji Udruženja turističkih poslenika Niša, u ovom se gradu na jugu Srbije, već treća godina zaredom,  održava gastronomska manifestacija „Palilulski zlatni kotlić“. Cilj manifestacije jeste da profesionalci, amateri i učenici ugostiteljskih škola iskažu svoja umeća u pripremi jela u kotliću. Ono što ovu manifestaciju čini različitom od ostalih gastronomskih manifestacija jeste način pripreme hrane, ističe direktorka Trgovinsko-ugostiteljske škole, Dragana Ivančević.

Naime, organizatori su osmislili da svi takmičari moraju da spreme svoja tradicionalna jela isključivo u kotliću na otvorenoj vatri, čime se oživljava tradicionalni način spremanja hrane naših predaka.

Trgovinsko-ugostiteljska škola je na ovoj manifestaciji, održanoj 3. juna, učestvovala sa 6 ekipa pod budnim okom nastavnika kuvarstva Slaviše Miloševića i Miloša Đorđevića.

Ekipe Trgovinsko-ugostiteljske škole su pokazale izuzetno znanje, spretnost i talenat pa su se iz Niša kući vratili sa 11 zlatnih i 1 srebrnom medaljom i peharom za sveukupnog pobednika.Zlato i srebro zasijalo je u kotlićima učenika ove škole u kojima su bili pripremani riblja čorba i riblji paprikaš. Kako direktorka naglašava ovakav rezultat rada učenika Trgovinsko-ugostiteljske školei njihovih mentora samo je jedan u nizu uspeha, a brojne medalje, pehari i diplome koji krase hol škole dokaz su toga.

„Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Pogledaj takodje

U DUBOČICI OPTIMISTI: U Novi Sad po bodove

Optimizam se sa leskovačke čaršije proširio i na gradski stadion u Leskovcu. Fudbaleri Dubočice danas …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *