Početna / DRUŠTVO / „Zlatna arhiva“ priznanje za doprinos u arhivističkoj delatnosti
Bilbordi

„Zlatna arhiva“ priznanje za doprinos u arhivističkoj delatnosti

Priznanje „Zlatna arhiva“ koje dodeljuje fondacija Arnautović, koja se nalazi pri arhivu Srbije, a koja je ove godine dodeljena Istorijskom arhivu Leskovac, nije samo priznanje za doprinos u arhivističkoj delatnosti koje dobija Arhiv već je i priznanje gradu Leskovcu.

Tim povodom u istorijskom arhivu je organizovana konferencija za medije.

„U 2020 godini nije bilo izložbi, promocija, nije bilo otvorenih vrata školama, sve iz razloga zaštite naših sugradjana, naše dece i nas samih od virusa koji je zadesio ceo svet. Ali to ne znači da se mi nismo promovisali, da se nije pričalo o arhivu, da su deca bila uskraćena poseti naših depoa. Sve smo to uradili na malo drugačiji način. Ušunjali smo se u škole i domove i predstavili istoriju našeg grada i našeg arhiva.Velika je čast dobiti ovakva priznanje ali i velika odgovornost. Sada treba opravdati poverenje koje je svima nama ukazano priznanjem „Zlatna arhiva“ i održati kontinuitet dosadašnje rada i naravno krenuti snažno napred – kazala je na današnjoj konferenciji za medije direktorka Istorijskog arhiva Marija Lazarević.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je ovom prilikom kazao da je ova nagrada obavezujuća kako za arhiv tako i za Grad Leskovac.

„Siguran sam da je ovo još jedna nagrada koja je obavezujuća za sve nas, da nastavimo da institucije kulture držimo na dominantnom mestu. Drago mi je da je vaš vredan i uspešan rad na sakupljanju, čuvanju i negovanju istorije našeg grada prepoznat i da ste odlikovani ovim vrenim priznanjem- kazao je na današnjoj konferenciji gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Pogledaj takodje

U Leskovcu, Vlasotincu i Lebanu 27 novozaraženih, Korona potvrđena i kod 9 penzionera i 2 učenika

Najnoviji podaci Zavoda za javno zdravlje Leskovac pokazuju nastavak trenda blago porasta broja novozaraženih u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *