Početna / DOGAĐAJI / Zjednička proslava male mature 20. juna u Leskovcu
Dionis Restoran Leskovac

Zjednička proslava male mature 20. juna u Leskovcu

U Svečanoj sali grada Leskovca održana je konferencija povodom najave proslave male mature, za svršene osmake. Kolektivna proslava male mature uz Kaspere i bogat program planirana je za 20. jun u Spomen parku.

Ilija Đorđević, direktor OŠ „Josif Kostić“ i predsednik Aktiva direktora osnovih škola kazao je da će ovo za decu biti jedinstveni događaj na kome će moći da se druže i međusobno upoznaju.

„Na predlog gradonačelnika odlučili smo se da deci priredimo nešto što nismo radili do sad. Uz pomoć direktora osnovnih škola, TOL-a i gradonačelnika odlučili smo da divnu ideju sprovedemo u delo – da osmacima omogućimo svečanu manifestaciju povodom završetka škole u Spomen parku. Zbog obilnih padavina koje su najavljene, odlučili smo da tu sjajnu zamisao odložimo, jer vodimo računa o bezbednosti učenika. Složili smo se na danšnjem sastanku da, nakon završnog ispita, nakon ozbiljne prekretnice u mladim životim, i da nakon završnog ispita, negde oko 20. juna održimo tu manifestaciju od 18 do 21 časova. Takođe nam je cilj da probudimo svest našim učenicima da ne treba da svo svoje slobodno vreme koriste u zatvorenim prostorijama, nego da koristi sve ono što naš grad i okolina našeg grada ima, da bezbedno borave u prirodi. Ovo je jedna od idelanih prilika da nešto menjamo na bolje, a da ova manifestacija koju imamo u planu postane tradicionla. “

Direktor Turističke organizacije Leskovac Nebojša Kocić istako je da je ovo prelepa inicijativa koja ima za cilj skretanje pažnje na Spomen park.

„Ovo je jedna prelepa inicijativa, da deca na neki drugačiji način dožive završetak osnovne škole. Ideja je bilo da se ta mafestacija održi u Spomen parku, sve u cilju da kao TOL skrenemo pažnju svima na važnost i lepotu Spomen parka. Program je bio zamišljen na sledeći način: da se očiti i sredi prostor, da bude bezbedan za decu, da se dovede struja, da se montira velika bina. Ove godine ćemo dovesti domaću grupu „Kasperi“. Verovatno ćemo još neke stvari dodati.“

Pogledaj takodje

U Srbiji 289 novoobolelih, preminulo još 6 osoba

U psolednja 24 časa u Srbiji je od posledica izazvanih Korona virusom preminulo još 6 …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *