Home / DRUŠTVO / ŽENA ZVANA HRABROST: Petra Sokolović, majka petoro dece, u Leskovcu razvija sopstveni biznis
hotel bell

ŽENA ZVANA HRABROST: Petra Sokolović, majka petoro dece, u Leskovcu razvija sopstveni biznis

U prirodi čoveka je da radi i stvara, kako bi obezbedio najbolje za sebe i svoje najmilije.

Našoj sagovornici Petri Sokololović savremeni način života ne predstavlja problem, naprotiv daje joj vetra u leđa da bude još aktivnija i ispunjenija na svim životnim poljima.

Uspešna poslovna žena, majka i preduzetnica su epiteti koji je krase Petru. Menadžer po struci, radi u Gradskoj upravi, majka petoro dece uzrasta od 17 do 2 godine i uspešna preduzetnica koja se bavi izradom slatkih poslastica. Hrabrost ili ludost mnogi se pitaju, ali za ovu ženu jedno je nezamislivo bez drugog. Velika volja, želja kao i podrška najbližih su recept za uspeh.

„Kada se vratim deceniju unazad i analiziram svoj život shvatam da je kreativnost nešto što me je uvek pratilo. Dete sam iz ugotiteljske porodice, gastronomija i kolačarstvo je nešto što mi je uvek išlo od ruke, a kako po završetku studija nisam imala posla rešila sam prvo da osnujem porodicu i da svoje najbliže usrećujem poslasticama – kaže kroz smeh Petra.I tako je vreme prolazilo, jedno dete, drugo, treće… peto. U međuvremenu sam dobila posao u Gradskoj upravi gde sam i danas, a svoju ljubav iz mlađih dana sam dobila priliku da unapredim i upustila se u preduzetničke vode.

Njen radni dan traje više od dvanaest sati a za ovo vreme Petra stiže sve!

„Kroz brak, roditeljstvo, karijeru i porodicu treba „plivati“, naročito ako ste u istom periodu postali i supruga i majka i preduzetnica pa se te uloge međusobno prepliću. Dobra organizacija, određivanje prioriteta, podrška i pomoć porodice čine čuda. Deca i suprug su mi od velike pomoći i bez njihove saradnje mislim da ne bih bila tu gde jesam. Kod nas se zna ko šta radi u datom momentu i ko je za šta zadužen, deca su mi skromna i svesna su da mi, odnosno ja, radim sve to kako bih njima omogućila bolje uslove za život i školovanje. Skoro sam sa suprugom računala da nam za školovanje dece od prvog do poslednjeg treba 25 godina, što nije malo i iziskuje puno rada i upravo je to bio reper za pokretanje dodatne delatnosti odnosno izradu torti i kolača.

Neki je osuđuju dok je drugi bodre, ali ona se ne obazire na komentare već je usresređena da svojoj deci pruži najbolje što može. Planira da proširi svoju proizvodnju torti i kolača, i da jednog dana to bude posao ili hobi za njenu decu.

„Ljudima se čini da sve što radim i postižem radim bez poteškoće.U životu bilo poslovnom ili porodičnom uvek ima problema koje možda ne uspem da rešim iz prvog puta ali uz svestranu podršku iz drugog sigurno uspevam- kaže kroz osmeh Petra, i dodaje da današnje generacije prvo jure za karijerom, a ona se prvo ostvarila u ulozi majke pa tek onda u ulozi poslovne žene i preduzetnice, i sada kada vrati vreme unazad kaže da bi sve isto iz početka.

„U planu imam da proširim svoju proizvodnju, a sve dok sam u snazi posvetiću se njoj, a ko zna možda neko od moje dece krene mojim stopama i nastavi da se bavi ovim poslom- zaključije Petra.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор