Home / DRUŠTVO / Zbog zloupotrebe položaja i protivpravnog sticanja dobiti, uhapšena trojica muškaraca iz Lebana i Leskovca
hotel bell

Zbog zloupotrebe položaja i protivpravnog sticanja dobiti, uhapšena trojica muškaraca iz Lebana i Leskovca

Kako stoji u policijskom saopštenju, pripadnici Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su N.S.(1957), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja i preduzetnici N.I.(1981) i Ž.M.(1990), zbog pomaganja u izvršenju krivičnog dela zloupotreba službenog položaja.

Kako se sumnja, N.S., bivše odgovorno lice JKP “Imovina“ u Lebanu je, u septembru i oktobru 2020. godine, u ime preduzeća, zaključio ugovor za uređivanje spoljnih i unutrašnjih delova stambenih objekata sa N.I, odgovornim licem preduzetničke radnje “Ilić Tit 018“ i Ž.M., odgovornim licem preduzetničke radnje “Žig Kolar“ iz Leskovca, bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke.

Iako je znao da radovi po ugovoru nisu izvedeni, preduzetničkoj radnji “Ilić Tit 018“, na poslovni račun je preneo 2.590.000 dinara, a preduzetničkoj radnji “Žig Kolar“- 3.533.528 dinara.

N.S. je odgovornim licima pomenutih preduzetničkih radnji pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 6.123.528 dinara i za taj iznos oštetio JKP “Imovina“ iz Lebana.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom javnom tužilaštvu.

Check Also

U Lebanu danas počinje Međuokružna smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije

Četrdeset prva Međuokružna smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije, pod pokroviteljstvom Opštine Lebane i Ministarstva kulture …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.