Početna / DRUŠTVO / Zbog problema sa jednom firmom kasne radovi na vrtiću Bambi, uređenju hale, spomen česme i deo radova na kolektoru
hotel bell

Zbog problema sa jednom firmom kasne radovi na vrtiću Bambi, uređenju hale, spomen česme i deo radova na kolektoru

U Svečanoj sali grada Leskovca, gradonačelnik Goran Cvetanović organizovao je danas konferenciju za medije a tema ovog okupljanja je bila da se novinarima razjasni kako funkcionišu javne nabavke vezane za izvođače radova, odnosno kako zbog jedne firme kasne radovi na nekoliko gradilišta u Leskovcu.

„Grad Leskovac je u poslednjih nekoliko godina krenuo sa izgradnjom. Svi odgovorni činioci sistema su uključeni u ovaj poduhvat, a to je da život u Leskovcu bude bolji na svim poljima. Uprkos trudu postoje faktori na koje ne možemo da utičemo direktno. Nama je važno da poslovni projekti budu žavršeni na vreme i uvek se trudimo da podržimo preduzetnike koji dobiju tender za gradnju. Nažalost u poslednje vreme se kasni sa radovima na izgradnji, što utiče na život građana. Pre svega mislim na parterno uređenje hale Partizan, uređenje spomenika Palim borcima, ulicu 22. Divizije u naselju Ančiki, rekonstrukciju objekta vrtića „Bambi“, ulicu Podgoričku. Kod izvođaća koji je dobio ove projekte a to je „Sistem SML gradnja“ je najveći problem sporo izvođenje radova i nezainteresovanost da se radovi završe na vreme. Radnici izostaju sa gradilišta ili ih ima u malom broju u šta ćete moći danas da se uverite. Iskoristiću ovu priliku da apelujem na sve izvođače radova da ne slede primer ove firme već da svoje radove završavaju na vreme za dobrobit svih nas – istakao je Cvetanović.

Gradonačelnik Cvetanović se ovom prilikom osvrnuo na sve projekte koje je ovo preduzeće dobilo a nisu ispoštovani uslovi konkursa. Takođe je najavio da će radovi na obilaznici oko groblja krenuti u ponedeljak odmah posle zadušnica.

Radove na školi „Josif Kostić“ preuzela je „Tončev gradnja“ iz Surdulice a u narednih 15 dana kreće se sa radovima na drugoj fazi. Što se tiče gradskog trga pripremljena je celokupna dokumentacija, urađena ozbiljna studija a u narednih deset dana će se pristupiti početku radova, tako da će Leskovčani dobiti moderan trg u toku sledeće godine.“Zelena zona“ biće završena u roku, a radovi na bulevaru Nikole Pašića počeće narednog meseca. Što se tiče puta Brestovac – Pečenjevce završeni su radovi a odvijaju se na putu Leskovac – Vlasotince. Za završetak Gradskog kolektora predviđen je datum 30. maj 2020. godine.

Po završetku konferencije novinari su se uputili u obilazak nekoliko gradskih gradilišta kako bi se uverili u radove izvođača.

Pogledaj takodje

Premošćavanje digitalnog jaza: Lap topovi i tableti osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava

Osnovnim školama u 30 lokalnih samouprava, u okviru projekta „Premošćavanje digitalnog jaza u Srbiji za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *