hotel bell

Zbog povećanog broja obolelih, tokom nedelje će infektivna odeljenja nekoliko opštih bolnica početi da zbrinjavaju kovid pacijente

Mirsad Đerlek, državni sekretar Ministarstva zdravlja, izjavio je danas da se, zbog udaljenosti pojedinih mesta od tri glavne kovid bolnice- Batajnica, Novi Sad i Kruševac, priprema vraćanje infektivnih odeljenja opštih bolnica na jugozapadu i jugoistoku Srbije u kovid sistem.

– Iz preventivnih razloga i smanjenja rizika prilikom transporta, pacijenti će biti zbrinjavani i u infektivnim odeljenjima tri do pet opštih bolnica. Ovde se ne radi o popunjenosti kapaciteta, jer ona trenutno iznosi 35 posto, već o kvalitetnijoj zdravstvenoj zaštiti kovid pacijenata, rekao je Đerlek.

Direktor Opšte bolnice Leskovac, Nebojša Dimitrijević, u izjavi za Dnevnik juga, kaže da još uvek nije doneta odluka koje će to zdravstvene ustanove biti, ali i da broj novoobolelih, koji iz kovid ambulante dolaze na specijalističke preglede u leskovačku bolnicu konstantno raste. Samo u toku prepodneva ih je upućeno više od stotinu. Teži slučajevi se i dalje upućuju na lečenje u Kruševac, dodaje Dimitrijević.

Državni sekretar Đerlek kaže da, iako broj zaraženih raste, nema mesta panici, ali nam je potrebna opreznost i kolektivna odgovornost. Klinička slika je blaža, međutim, starijim pacijentima, sa hroničnim bolestima, koji nisu primili četvrtu dozu vakcine, život može biti ugrožen.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *