Home / DRUŠTVO / Završni sloj asfalta u Bulevaru Nikole Pašića, 30 mašina na terenu
hotel bell

Završni sloj asfalta u Bulevaru Nikole Pašića, 30 mašina na terenu

Danas je počelo postavljanje završnog sloja asfalta na kolovozu u Bulevaru Nikole Pašića, u skladu sa najavama „Puteva Srbije“.

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji i izgradnji praktičnog novog Bulevara počeli su jesenas, a očekuje se da budu završeni u narednih nekoliko nedelja nedelja.

Prvi dan radova na ugradnji završnog sloja asfalta na kolovozu širine 14 metara obišao je danas gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, sa saradnicima.

– Grad Leskovac će do kraja maja dobiti još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom, trotoarima i biciklističkim stazama koja će ovaj deo grada učiniti mnogo lepšim i sigurnijim. Današnji dan ćemo pored brojnih aktivnosti iz oblasti ekologije, socijalne zaštite i javnog informisanja, posvetiti još jednom važnom infrastrukturnom projektu koji će život u Leskovcu učiniti bezbednijim, boljim i lakšim. Radi se o kompletnoj rekonstrukciji Bulevara Nikole Pašića koji je decenijama unazad važio za jednu od najmanje bezbednih i najgore uređenih saobraćajnica, koja ujedno spada u najfrekventnije i najznačajnije, tako da njeno uređenje predstavlja složen proces koji zahteva velika ulaganja – radovi se izvode u dužini od skoro jednog kilometra i vredni su 320 miliona dinara.Vodovodna mreža je kompetno završena, kao i kružna raskrsnica; od mosta ka nadvožnjaku su završene pešačke površine, trenutno se vrši asfaltiranje kolovoza koje će sutra biti završeno, gde smo od dve dobili četiri kolovozne trake, dok je ostalo da se biciklistička staza na ovoj deonici presvuče završnim slojem asfalta. Radovi na postavljanju osvetljenja se takođe privode kraju, ostalo je da se izvedu radovi na horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji, i izgradnji pešačkih i biciklističkih površina od mosta do Niške ulice. Grad Leskovac će do kraja maja dobiti još jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom, trotoarima i biciklističkim stazama koja će ovaj deo grada učiniti mnogo lepšim i sigurnijim, bezbednijim i želimo da poručimo građanima da tu nećemo stati, da ćemo da nastavimo sa brojnim ulaganjima – rekao je na konferenciji za medije gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

O tehničkim detaljima govorio je Novica Nikolić, direktor Javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja.

– Urađena je zaštita gasovoda, vrlo bitno za ovu saobraćajnicu, da su izvedeni radovi u delu elektroenergetske mreže, rekonstruisana je niskonaponska mreža, položeni su svi kablovi, njihova dužina je preko 36 km, ti kablovi se nalaze u trotoaru, od jednog do drugog trotoara, veza ide kroz cevi. Danas se radi završni sloj asfalta i cilj izvođača radova jeste da se ti radovi izvedu bez sastava, zbog toga imamo tri finišera na gradilištu, dva istovremeno ugrađuju na kolovozu, jedan ugrađuje asfalt na prilazima, tako da će biti izvedeni radova bez sastava što je vrlo bitno za saobraćajnicu i što nismo do sada imali u Leskovcu – naglasio je Nikolić.

Zbog radova će danas i sutra delimično doći do obustave saobraćaja u ovoj visoko frekventnoj ulici.

Check Also

Od Udruženja “Teslin toranj u Srbiji“, priznanje i maestralnom Radetu Šerbedžiji

Udruženju “Teslin toranj u Srbiji“, sa sedištem u Leskovcu i Udruženje inženjera i tehničara Leskovac, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.