Home / DOGAĐAJI / Završena manifestacija „Vlasina fest“
hotel bell

Završena manifestacija „Vlasina fest“

Drugi i treći dan Vlasina festa protekli su onako kako je organizator planirao, dobra atmosfera sa raznovrsnim sadržajem namenjen raznim uzrasnim grupama.

Drugog dana festivala dnevne aktivnosti bile su namenjene za fizičke i likovne sadržaje, a večernji sati za koncerte. Tako je subotnje jutro počelo oslikavanjem murala, na prethodno pripremljenom mestu, naime, počela jeStreet art radionica, koju je organizovalo Udruženje građana „Vlasinska vila“. Radionicu su vodili mladi vlasotinački slikari Aleksandar i Jovan Spasić, a boja i četkica latili su se najmlađi koji su oslikali mural sa motivima vodenih biljaka i životinja. Rani popodnevni sati bili su rezervisani i za ljubitelje šaha, jer su zainteresovani mogli da učestvuju u šahovskom izazovu, ustvari pružila im se prilika da odigraju partiju šaha sa nosiocima prve i druge table Šahovskog kluba Vlasotince.

Moto-šou, koji su izveli članovi Moto kluba, najavio je trku, koja će biti organizovana u septembru na stazi Jezero, u Šišavi.

Tokom večeri na bini letnje pozornice održani su koncerti tri benda. Najpre se prisutnima predstavio mladi akustični sastav Sinestezija iz Vlasotinca, koji čine Mila Mitić i Milena Krstić, vokalni solisti, zatim gitarista Saša Milošević i klavijaturista Igor Pešić. Oni su izveli uglavnom domaće i strane pop i rok balade. Potom je nastupio bend iz Leskovca, Flashback koji je podigao atmosferu do usijanja, proverenim stranim rok hitovima. Sve simpatije osvojio je i mladi bubnjar Filip Petrenj (11) iz Vlasotinca koji je kao njihov gost osdvirao jednu pesmu. Veče je završeno nastupom poznatog hip-hop benda iz Niša Stereo banana, koji je nedavno objavio svoj treći album.

Treći dan Vlasina festa počeo je obilaskom Čarobne doline i časom joge za početnike, koji je organizovala profesor fizičke kulture Milica Takić.

U podne je organizator priredio Vlasinski spust, koji je podrazumevao spuštanje niz reku raznim plovnim objektima od mesta Ploče, popularnog dela kupališta do brane. Na levoj obali članovi Planinarskog društva Morič za učesnike su spremili ručak, zainteresovani su mogli da se okrepe i ručaju gulaš. Pored vežbanja na gimnastičkim spravama na otvorenom, na sportskom terenu, pored reke, Akademija Vlasina sa svojim članovima organizovala je košarkaški šut za tri poena. Istovremeno, kao i prethodna dva dana održana je i radionca cirkusa, čime je završen prvi Vlasina fest.

„Vlasina fest je ispunio sva naša očekivanja, svi planirani sadržaji su realizovani, uz mala vremenska odstupanja. Mnogi Vlasotinčani koji su vikend proveli pored reke, tražeći osveženje od letnje vreline, rekli su nam da je Vlasotincu falio nešto ovako. Bilo je doduše i sugestija koje smo pažljivo saslušali i koje ćemo naredne godine iskoristiti, biće više muzike i sadržaja vezanih za vodu. Zbog svog entuzijazma najmlađim učesnicima Vlasinskog spusta, potrudićemo se da obezbedimo prigodne poklone i ovih dana im uručimo“, rekla je Olivera Cvetković, predstavnica Turističke organizacije opštine Vlasotince, koja je nosilac manifestacije Vlasina fest.

Check Also

Krivična prijava zbog 76-ogodišnjeg vozača, koji je povredio ženu i dete na pešačkom prelazu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, podneće krivičnu prijavu protiv sedamdesetšestogodišnjeg muškarca iz tog grada, …

Оставите одговор