hotel bell

Zasedao Parlement privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga, priznanja “Hebi” i “Elradu”

U sali Regionalne privredne komore u Leskovcu održana je peta sednica Parlamenta privrednika Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

U radu sednice učestvovali su kao gosti i i direktorka Fonda za razvoj Republike Srbije i predstavnici Agencije za osiguranje depozita koji su uradili svoju prezentaciju.

-Uspeli smo da promenimo neke zakone, da deo javnih ovlašćenja spustimo na nivo regionalnih privrednih komora i ono o čemu ćemo da diskutujemo je nezaobilazna tema ovih dana, a to su carine od 100% koje je uvela takozvana Kosovska vlada na proizvode iz Srbije. Želimo da budemo još bolji servis, da budemo promoteri privrede, a i da oslušnemo šta to privredi još nedostaje i šta treba menjati. Ono što privrednike najviše tišti su, svakako, doprinosi na zarade, problemi oko uvoza i izvoza, oko poreza… Sada privrednici sami kreiraju zakon, daju svoj predloge preko regionalnih privrednih komora  u okviru lokalnih inicijativa, i tu možemo da, kad su lokalne samouprave, „utičemo“ na menjanje taksi, poreza i svega onoga što podpada pod lokalne obaveze – rekao je Goran Jović, direktor Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Na sednici Parlamenta privrednika RPK dodeljena su priznanja liderima u proizvodnji i izvozu – “Hebi” iz Bujanovac i “Elradu” iz Vlasotinca.

Check Also

Zašto su preklopni pametni telefoni odlični za gejming

U poslednjih nekoliko godina, svet mobilnog gejminga svedočio je izuzetnoj evoluciji, delimično vođenoj pojavom preklopnih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *