Početna / DRUŠTVO / Vlasotinačka Gimnazija obeležila 56. rođendan
Dionis Restoran Leskovac

Vlasotinačka Gimnazija obeležila 56. rođendan

Učenici i profesori Gimnazije „Stevan Jakovljević“ u Vlasotincu obeležili su 56.rođendan škole, koji se ove godine poklapa sa 140.  godišnjicom od oslobođenja Vlasotinca od Turaka i sto godišnjicom završetka Velikog rata, što je neizbežno odredilo temu svečane akademije.

Ona je ovom prilikom nosila naziv „U zagrljaju majke Srbije“, a pripremili su je učenici na čelu sa prof. srpskog jezika i književnosti Sašom Stankovićem.

Direktor Živan Šušulić podsetio je da je gimnazija u  ovoj godini dobila jedno od najznačajnijih priznanja u istoriji škole.

-Na 13. Međunarodnom sajmu obrazovanja „Putokaz“ u Novom Sadu vlasotinačka gimnazija dobila je zlatnu medalju za kvalitet obrazovanja- rekao je, između ostalog, Šušulić.

Tokom programa gimnazijalci su kazivali Streljinu besedu nakon poraza u Grdelici 1807. godine,  pesmu „Otadžbina“, Đure Jakšića, „Bojnu Pesmu“ Jovana Jovanovića Zmaja, Apel za Srbiju Viktora Igoa,  izjavu  350 uglednih Vlasotinčana u „Srpskim novinama“, objavljenu 12. aprila 1878. godine u kojoj se žestoko protive da Vlasotince bude deo Velike Bugarske i druge istorijske sadržaje.

Na 56.rođendan vlasotinačke gimnazije okupili su se bivši đaci i profesori, predstavnici lokalne samouprave, javnih predizeća i ustanova. Zaposlenima su uručene jubilarne nagrade, a svečanosti je prethodilo zasađivanje drveta generacije u dvorištu škole.

Pogledaj takodje

Počele konsultacije za sastav Vlade: Vučić najavio podršku jugu Srbije, Albanci žele u institucije Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, razgovarao je danas sa predstavnicima izborne liste „Albanska demokratska alternativa …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *