Početna / EKONOMIJA / Zarduzi „Rosulja“ 7,5 miliona dinara
Dionis Restoran Leskovac

Zarduzi „Rosulja“ 7,5 miliona dinara

Opšta poljoprivredna zadruga Rosulja u Vlasotincu jedna je 58  zadruga koje su dobile sredstva u okviru programa podrške države zemljoradničkim i poljoprivrednim zadrugama. Ono što karakteriše ovu zadrugu je činjenica da su je osnovala sedmorica članova od kojih su šestorica mlađi od 35, a sedmi još nema 40 godina.

„Dobijena bespovratna sredstva u iznosu od 7,5 miliona dinara iskoristićemo za nabavku opreme za proizvodnju voćnih rakija. Pošto nemamo još uvek prostor gde bismo to smestili, mi smo zakupili plac na kome ćemo podići objekat. Već smo razgovarali sa restoranima i kafanama u Beogradu o plasmanu naše rakije, a osim voća koje sami proizvodimo, planiramo da otkupljujemo i voće od drugih proizvođača iz našeg kraja, kao i da uslužno pečemo rakiju – ređa planove direktor zadruge Miloš Tričković.

Sedmorica članova imaju ukupno 23 hektara pod voćem. Dominira šljiva, ali ima i jabuka, dunja i krušaka.

Jedan od potpisnika ugovora, osim Miloša i ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj Milana Krkobabića je opština Vlasotince, preko koje se sredstva plasiraju.

„Veliko je zadovoljstvo podržati mlade ljude u ovakvoj nameri. Verujem da su na dobrom putu da razviju ozbiljan posao – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

Pre dve godine, još jedna zadruga iz vlasotinačkog kraja, „Med i voće“ iz Donje Lomnice, takođe je dobila bespovratna sredstva, tada maksimalnih skoro 12 miliona dinara.

Pogledaj takodje

U Leskovcu 20 novoobolelih, raste broj zaraženih i u Medveđi i Lebanu – U okrugu 389 ljudi u izolaciji

Broj zaraženih u Jablaničkom okrugu dostigao je 996, a poslednji rezultati pokazuju da pozivi na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *