Home / DRUŠTVO / Zamena vodovodnih cevi u Kosmajskoj ulici u dužini od 680 metara
hotel bell

Zamena vodovodnih cevi u Kosmajskoj ulici u dužini od 680 metara

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanovič obišao je danas sa saradnicima radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kosmajskoj ulici.

Zamena vodovodnih cevi u dužini od 680 metara obezbediće stabilnije snabdevanje vodom za oko 100 korisnika u ulici koja je imala dostav problema sa pucanjem cevi i prekidom dotoka vode do domaćinstava.

Vrednost radova je 8.400.000 dinara.

– Sve vreme izvođenja radova, stara vodovodna mreža biće u funkciji i građani će imati uredno snabdevanje vodom. Onog trenutka kada se nova vodovodna mreža iskontroliše, urade ispitivanja cevi na pritisak i proveri njena bakteriološka ispravnost, stiču se uslovi za eksploataciju. Kada je reč o ovom delu grada vodovodna mreža je rekonstruisana u ulicama: Radanska, Sutjeska, Lepše Stamenković, Jovana Diskića, Devet Jugovića i ukupna vrednost ulaganja u ovom kraju je 44,8 miliiona dinara. Podsetiću vas i da je u zamenu vodovodne mreže unazad nekoliko godina uloženo preko 750 miliona dinara. Zahvaljujem građanima Kosmajske ulice na strpljenju tokom izvođenja radova – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Direktor JKP Vodovod Leskovac Staniša Ristić zahvalio je gradonačelniku i lokalnoj samoupravi zbog prepoznavanja problema i značajnim ulaganjima u oblast vodosnabdevanja.

– Izvođač radova je firma Hidro Solution iz Niša. Za JKP Vodovod i naše sugrađane iz ove ulice, radovi su veoma značajni, jer su stare cevi na dubini od preko dva metra, popravke traju više sati jer zbog instalacija Elektrodistribucije i Telekoma iskopavanje mora da se vrši ručno. Vodovod je od 2015. izvršio rekonstrukciju preko 65 ulica u vrednosti od preko pet miliona evra finansiranih putem kredita – naglasio je direktor Ristić.

Check Also

Posle restorana, od danas i “Aldist“ tehnički pregled

Porodica Stojiljković nastavlja da ulaže u porodični posao, ali biznis širi u drugom pravcu, iako …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *