hotel bell

Zahvalne lutalice se odomaćile u novim kućicama, koje je na nekoliko lokacija postavio ”Komunalac”

Nema naseljenog mesta bez pasa lutalica, koji na ulicu prvenstveno dospevaju kao ”višak” u domovima svojih vlasnika, a potom se nekontrolisano množe, stvarajući nove generacije beskućnika. JKP ”Komunalac”, našao je način da, kako-tako kontroliše njihov broj, ali i da im pomogne da prežive ledenu zimu

Zoohigijenska služba ”Komunalca” je veliki broj napuštenih pasa sterilisala i obeležila i nakon veterinarskih pregleda, vratila na na lokacije gde su pronađeni:

– Na više mesta u gradu, uglavnom su to parkovi, postavljene su kućice za pse lutalice, u koje se mogu skloniti tokom hladnih zimskih noći i dana i to je jedna od novina u radu naše zoohigijenske službe. Proširenjem kapaciteta u Azilu u Željkovcu, svakako će se stvoriti mesto za smeštaj jednog broja životinja, ali smatramo da deo njih treba da nastavi život na slobodi. Nakon čipovanja i sterilizacije, oni se ne razmnožavaju, ali i čuvaju svoju teritoriju od drugih napuštenih pasa, objašnjava direktor Vladimir Sinadinović.

Konstataciju da lutalice, posebno kada se nađu u čoporu, mogu da napadnu i povrede ljude, Sinadinović ne osporava, ali kaže da se radi o sporadičnim slučajevima i da je poslednjih godina mnogo više napada zabeleženo od strane vlasničkih pasa.

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор