hotel bell

Zahvaljujući donaciji Kompanije ”Mladost”, objekat Prve romske crkve ”stavljen pod krov”

Kompanija ”Mladost” je Crkvi pod šatorom donirala 4.150 crepova i dosta drugog građevinskog materijala. Prilozi pristižu i od vernika, pa je rukovodstvo uvereno da će objekat biti završen do kraja maja

Donacija je usledila nakon molbe gradonačelnika Gorana Cvetanovića jednom od najuspešnijih leskovačkih preduzeća da pomogne završetak objekta, čije otvararanje nestrpljivo iščekuje nekoliko hiljada pripadnika romske zajednice

– Zahvaljujem i gradonačelniku i kompaniji ”Mladost” jer su razumeli naše potrebe. Podršku lokalne samouprave očekujemo i nadalje. U fazi smo unutrašnjih radova i uskoro bi trebalo da počne i postavljanje keramike, izjavio je za RomInfomediu, pastor Alijević.

Sa 4.150 doniranih crepova, novi objekat protestantsko-evanđeoske crkve u naselju Slavko Zlatanović, biće ”stavljen pod krov”.

Alijević se nada da će crkva biti završena do kraja maja, kada bi trebalo i da bude održano prvo bogosluženje. Dotle se služba održava u prostorijama Doma kulture Roma, gde se svake nedelje prikupi značajna suma novca, a dobrovoljni prilozi redovno pristižu i iz inostranstva.

Izvor;RomInfomedia

Check Also

SLAVLJE LESKOVČANA! Košarkaši Zdravlja pobedili ekipu Vršca

Košarkaši Zdravlja pobedili su večeras pred svojim navijačima ekipu Vršca rezultatom 96:93 (23:19, 28:27, 24:22, …

Оставите одговор