Početna / DRUŠTVO / Za rekonstrukciju leskovačke bolnice obezbeđeno 15 miliona evra, za nove uređaje 6 miliona evra

Za rekonstrukciju leskovačke bolnice obezbeđeno 15 miliona evra, za nove uređaje 6 miliona evra

Rezultatima ostavrenim u prethodnom periodu Opšta bolnica je zaslužila najviše priznanje Grada Leskovca, a država će uložiti 21 milion evra u kompletnu rekonstrukciju i opremanje savremenom opremom.

-Leskovačka bolnica može da stane uz rame kliničkim centrima po nekim metodama koje primenjuje, a o tome govore i brojna priznanja u zemlji ali i van naših granica. Iza svega toga stoji rad, zalagnje i usavršavanje zaposlenih, ali i podrška lokalne samouprave koja razume potrebe jedne ovakve ustanove. Posebno ističem razumevanje gradonačelnika Gorana Cvetanovića koji je i našo kolega, i koji je puno doprineo svim ulaganjima u prethodnom periodu. Dr Cvetanović predstavlja našu bolnicu i van granica naše zemlje, kao što je to nedavno bio slučaj na stručnom simpozijumu u Los Anđelesu. Još jednom veliko hvala svima koji su doprineli uspesima naše bolnice – rekao je dr Nebojša Dimitrijević, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Gradonačelnik Leskovca je potvrdio da su juče održani sastanci na kojima su dogovorena ogromna ulaganja u rekonstrukciju i obnovu leskovačke bolnice.

-Činjenica da je leskovačka bolnica jedna od najboljih čini sve nas ponosnim. Poboljšanje zdravstene nege jedan je od prioriteta Grada Leskovca, i to dokazuju ulaganja u Opštu bolnicu, ali i trud da se ona u potpunosti osavremeni. Tokom prethodnih godina sve službe bolnice su okrečene, zamenjeni su podovi i sanitarni čvorovi. Paviljonske zgrade zasijale su novim sjajem nakon uređenja fasade, a prostor ispred dnevne bolnice Službe za psihijatriju oplemenjen je letnjikovcem i fontanom. Sva bolnička odeljenja mogu se pohvaliti brojnim savremenim aparatima. Grad Leskovac udruženim snagama sa menadžmentom bolnice ulaže trud kako bi se sve zgrade ove ustanove u potpunosti sanirane i sve službe osavremenile. Pored renoviranja zgrade infektivnog odeljenja, ono što nas sigurno očekuje u narednih mesec dana je početak radova na rekonstrukcije glavne zgrade izgrađene 70ih godina. Ovi radovi predstavljaju prvi deo radova koji obuhvataju energetsku efikasnost. Druga faza će pored uređenja sadašnjih prostorija službi koje se nalaze u glavnoj zgradi će obuhvatiti izgradnju centralne intenzivne nege, centralne sterilizacije, a u suterenu specijalističke ambulante. Vrednost prvog dela projekta iznosi 602 miliona dinara, dok ukupna vrednost projekta 15 miliona evra za radove na sanaciji zgrade, plus oko 6 miliona evra za nabavku opreme. Opšta bolnica je jedan od lidera u oblasti zdravstvene zaštite. „Upravo zbog te činjenice ali i priznanja, pohvala i nagrada koje osvaja, Opšta bolnica Leskovac jedan je od kandidata koje sam predložio za osvajanje Oktobarske nagrade – Medalje u 2018. godini – istakao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Prvi čovek Leskovca najavio je ovom prilikom da će Opšta bolnica Leskovac dobiti saglasnost da uposli još 20 ljudi, od toga petoro lekara.

Gradonačelnik je sa saradnicima zatim obišao urgentni centar kao i službu nefrologije.

Konferenciju za medije u Opštoj bolnici Leskovac moglo ste da pratite UŽIVO na našoj Facebook stranici, a snimak možete pogledati OVDE.

Pogledaj takodje

Svetosavski paketići za predškolce iz MZ „Stojan Ljubić“

U susret Svetom Savi , Mesna zajednica ‘’Stojan Ljubić’’ je predškolcima sa svoje teritorije obezbedila …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *