Home / DRUŠTVO / Energetska sanacija „dame pored Veternice“
hotel bell

Energetska sanacija „dame pored Veternice“

Leskovac ulaže značajna sredstva kako bi svi hramovi znanja na teritoriji grada dobili izgled kakav zaslužuju.

U program „Unapređenja energetske efikasnosti“ do sada je uloženo 75 miliona kroz: sanaciju Osnovne škole „Kosta Stamenković“, zgrade „Gimnazije Leskovac“ i Ekonomske škole, Osnovne škole u Čekminu, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Leskovcu, Srednje škole u Grdelici, Osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Grdelici, Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Pečenjevcu. Grad je takođe uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, u iznosu od 95.000 evra, realizovao projekat “Poboljšanje energetske efikasnosti kroz energetsku obnovu objekta” u Osnovnoj školi „Trajko Stamenković“ u Leskovcu. Ukupna vrednost radova je 105.000 evra.

Danas je gradonačelik dr Goran Cvetanović posetio Osvnovnu školu „Svetozar Marković, povodom energetske sanacije objekta.

Projekat se realizuje sredstvima lokalne samouprave grada Leskovca u vrednosti od 6 miliona i 100 hiljada dinara. Rok za izvođenje radova je 60 kalendarskih dana, izvođač je uveden na gradilište 30. septembra 2018.

„Veoma me čini srećnim to što će zgrada „dame pored Veternice“ proći kroz energetsku sanaciju i što će završetkom radova na hali „Dom partizana“ učenici ove škole početi sa časovima fizičkog vaspitanja u objektu namenjenom za to,“ – istakao je gradonačelnik.

Još jedna škola u našem gradu će proći kroz rekonstrukciju. Reč je o školi „Vasa Pelagić“ za čije će uređenje EU PRO izdvojiti 150 hiljada evra, a lokalna samouprava skoro 70 hiljada evra. Početak radova nas očekuje naredne godine.

Sve navedeno sprovodi se sa ciljem kako bi deca imala što bolje i prijatnije uslove za boravak u učionicama.

Prvacima su podeljene knjige „Pažljikova pravila u saobraćaju“.

Check Also

Proslavljamo jesenji Krstovdan: Danas se ostvaruju sve želje

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici proslavljaju danas 27. septembra jesenji Krstovdan, dan kada je …

Оставите одговор