hotel bell

Za različite ekološke projekte, Ministarstvo lokalnim samoupravama na jugu Srbije, odobrilo više od 10 miliona dinara

Za prevenciju nelegalnog odlaganje smeća i uklanjanje divljih deponija, opština Bojnik je dobila 1,5, a Lebane će, sa dva miliona, koliko je dobilo od Ministarstva za zaštitu životne sredine, urediti Park prevencije. Podrazumeva se i finansijsko učešće lokalnih samouprava.

Opština Medveđa, tražila je, za iste namene, 2,2 miliona, ali predvidela 19,99% od vrednosti projekta sopstvenog učešća, što nije u skladu sa javnim konkursom, koji zahteva minimalno ulaganje od 20 procenata, pa je komisija odbila prijavu.

Ni gradu Leskovcu nisu odobrena sredstva, jer kako stoji u obrazloženju, nije dostavio izjavu o načinu finansiranja, niti rešenje komunalnog inspektora kojim je naloženo uklanjanje deponije ili drugi dokaz u prilog neophodnosti uklanjanja deponije. Vrednost projekta- 3,91 milion dinara.

Po drugom konkursu za dodelu sredstava namenjenih zameni, rekonstrukciji i sanaciji kotlarnica, opštini Lebane je odobreno 5 miliona, za energetsku sanaciju kotlova u Domu kulture. Projekti Bojnika (Nabavka i zamena kotlarnica za zagrevanje javnih objekata) i Leskovca (Rekonstrukcija kotlarnice Crvena zvezda), neće biti finansirani, jer nije bilo dovoljno sredstava.

Po projektu pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta, novac je dobio samo grad Leskovac. Dva miliona dinara biće utrošena na pošumljavanje javnih zelenih površina u Brestovcu i Spomen parku.

Check Also

Za nerazvijene lokalne samouprave 365 miliona: Pravo na kokurisanje ima svih pet opština u Jablaničkom okrugu

Radi se o Programu Vlade Srbije, usvojenom na poslednjoj sednici, za podršku unapređenju razvoja izrazito …

Оставите одговор