Početna / DRUŠTVO / Za protivgradne strelce iz gradskog budžeta 4,5 miliona dinara
Dionis Restoran

Za protivgradne strelce iz gradskog budžeta 4,5 miliona dinara

U Svečanoj sali Grada Leskovca potpisan je ugovor kojim će grad obezbediti dodatna sredstva za protivgradnej strelce.

Nadležni u Lokalnoj samoupravi su mesecima tražili način na koji bi finansijski pomogli članove ovog udruženja koje se nalazi pod ingerencijom Republičkog hidro mereorološkog zavoda. Ovim ugovorom se suma od 4,500,000.00 dinara iz budžeta grada prebacuje na račun udruženja, a novac se zatim podjednako raspodeljuje strelcima pojedinačno.

Pre samog čina potpisivanja ugovora prisutnima su se obratili gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović i predsednik udruženja protivgradnih strelaca Žikica Marinković.

Gradonačelnik je govorio o značaju poljoprivrede za leskovački kraj i državu, ali i podršci koju Leskovac kao lokalna samouprava kontinuirano pruža poljoprivrednim proizvođačima. On je istakao da protivgradni strelci imaju značajnu ulogu kada zato što brane useve od vremenskih nepogoda.“Pronašli smo način da stimulišemo rad naše „nebeske artiljerije“, te će danas na vaš račun biti uplaćena suma od 4.500.000.

Ove godine smo izdvojili sumu od 4,6 miliona dinara za nabavku 120 protivgradnih raketa, najviše na teritoriji Srbije. Pored toga uloženo je 192.000 dinara za HTZ opremu koja se sastoji iz čizama, radnih odela, šlemova i UV lampi za noćno ispaljivanje raketa za svih 62 strelaca. U toku je i tender za renoviranje 6, od postojećih 31 protivgradnih stanica, kao i izgradnju 2 gromobranske instalacije.“

Šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović je istakao se pored finansiranja raketa i sufinansiranja rada udruženja konstantno radi na unapređenju uslova za rad protivgradnih strelaca upravo sa ciljem zaštite poljoprivrednih proizvođača. On se zahvalio strelcima na predanom radu i trudu.

Na kraju se prisutnima obratio i predsednik udruženja: „Ja sam Žikica Marinković, ovaj posao radim 41 godinu. U Srbiji postoji preko 2500 protivgradnih stanica, naš grad ima 31 stanicu i svaka od njih funkcioniše uspešno. Udruženje radi i funkcioniše dobro i to treba nagraditi, hteo bih da se zahvalim gradonačelniku i upravi na pomoći i sredstvima koja su nam uplatili iako im to nije dužnost.“

Pogledaj takodje

Online program Leskovačkog kulturnog centra od 26. do 30. maja

Na online repertoaru Leskovačkog kulturnog centra ove nedelje od 26. do 30. maja biće prikazana …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *