hotel bell

Za Leskovac zajedno: Odlukom o koncesiji prekršena gradska odluka o javnom prevozu

Grupa građana Za Leskovac zajedno upozorila je građane na danas održanoj konferenciji za medije da se priprema, kako tvrde, urušavanje Javnog preduzeća Gradska autobuska stanica, a krajnji cilj je njena prodaja.

Kako su saopštili odbornici ove Grupe građana Nenad Zdravković i Nebojša, put do ovakvog ishoda vodi preko odluke o koncesija koja je, prema njihovim rečima, u suprotnosti sa gradskom odlukom o javnom prevozu.

Skupština grada Leskovca usvojila je odluku o pokretanju postupkva koncesije za linije gradskog i prigradskog prevoza za koju u Za Leskovac zajedno tvrde da je sporna, a za njeno donošenje okrivljuju gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

„Pri tome je svesno prekršio odluku o komunalnoj delatnosti regulisanje gradskog i prigradskog saobraćaja koju je donela Skupština Grada Leskovca. Ovom odlukom je navedeno da svako ko vrši gradski i prigradski prevoz mora da koristi jednu od dve stanice, Gradsku autobusku stanicu u Leskovcu ili Brestovcu, što je jedan od osnovnih izvora prihoda stanice. Koncesionom aktom se više ne predviđa ovakva obaveza, tako da onaj ko dobije obavezu da vrši gradski i prigradski prevoz više neće imati obavezu da svraća na autobusku stanicu, čime će prihodu autobuske stanice biti manji za oko milion dinara mesečno, što će dovesti do toga da se to preduzeće uoorpasti, da radnici ne primaju plate, ostanu bez posla i da se Autobuska stanica privatizuje.“ – rekao je na konferenciji za medije Nenad Zdravković, odnornik Grupe građana Za Leskovac zajedno.

Odbornik i republički poslanik Nebojša Cakić ponovio je ranije postavljena gradonačelniku Leskovca koja se odnose na gradski trg i vikendicu na Vlasinskom jezeru i istakao da odgovore na ova pitanja još uvek nije dobio.

Check Also

Policija kod dvadesetčetvorogodišnjeg Leskovčanina pronašla marihuanu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su M. M. (1999) iz okoline grada, zbog …

Оставите одговор