Home / DRUŠTVO / ZA KULTURU 9% GRADSKOG BUDŽETA: Podeljeni ugovori za finansiranje 46 projekata u oblasti kulture
hotel bell

ZA KULTURU 9% GRADSKOG BUDŽETA: Podeljeni ugovori za finansiranje 46 projekata u oblasti kulture

U Skupštini grada Leskovac danas su predstavnici udruženja građana, organizacije i institucija uručeni ugovori o finansiranju projekata u oblasti kulture.

Na redovni godišnji konkurs Grada Leskovca prijavljena su 64 projekta, a stručna Komisija je odobrila finansiranje 46 projekata vrednih 12 miliona dinara, što je 2 miliona dinara više nego prethodne godine.

– Kao što vidite svake godine se trudimo da sredstva budu veća za sve oblasti koje imaju društveni značaj. Siguran sam da će odobreni projekti doprineti unapređenju raznolikosti kulturnih izraza i svojim kvalitetom doprineti razvoju kulture u našem gradu. Komisija je vodila računa o umetničkim kapacitetima, uticaju na promociju grada, na doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva, ostvarenju javnog interesa, održivosti projekata, usklađenosti sa programskim prioritretima konkursa i sa potrebama ciljnih grupa – rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je uručio ugovore predstavnicianm podnosilaca projekata.

U ime korisnika sredstava prisutnima se obratila Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole Stanislav Binički u Leskovcu.

– Drago mi je što živim u gradu u kojem je kultura i umetnička scena veoma bogata i prepoznatljiva ne samo u Srbiji već i šire. Ove godine su podržana dva projekta Muzičke škole, 13. Ledamus i 16. internacionalni festival gitare. Najveću zahvalnost dugujemo lično gradonačelniku dr sci. med. Goranu Cvetanoviću koji je dao veliki doprinos jer podržava našu školu i ističe je kao jednu od najvažnijih institucija kulture našeg grada. Ponosna sam što se naš festival Ledamus zvanično našao na sajtu predsednika Republike kao najbolje iz Srbije pod sloganom kvalitet koji se čuje – istakla je Biljana Miljković u svom obraćanju.

Check Also

Koliko je Leskovac prihodovao od Roštiljijade?

Ovogodišnji prihod sa turističko privredne manifestacije Roštiljijada iznosi 6 miliona 530 hiljada 304 dinara. Ovo …

Оставите одговор