Početna / GRADOVI / Leskovac / Vuk Jeremić iz Leskovca uputio Ani Brnabić poziv na TV duel

Vuk Jeremić iz Leskovca uputio Ani Brnabić poziv na TV duel

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju Vuk Jeremić posetio je danas Leskovac.

Jeremić je u prostorijama NS održao konferenciju za medije na kojoj se najpre osvrnuo na svoj egostovanje na programu Rado televizije Srbije.

– To je bila prilika da bilo šta kažen na bilo kojoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom! Po statističkim podacima tu emisiju je gledalo preko milion ljudi. Poređenja radi toliki broj ljudi je gledalo u prethodne dve i po godine bilo šta što je iko iz Narodne stranke rekao! Samo jedna jedina emisija imala je isti efekat koliko i svi drugi medijski nastupi zajedno! Posle samo pola sata od emitovanja te emisije počele su da bruje društvene mreže, da bruje žice i najviši državni funkcioneri su morali da reaguju. Danas je o tome govorio predsednik, na Pink je poslata Ana Brnabić i ona je svoj nastup posvetila meni i vređala me na jako primitivan način – kazao je Jeremić.

On je dodao da niko od onih koji su reagovali na njegovo gostovanje nije odgovorio na konkretna pitanja koja je postavio i upozorio da zbog potpisivanje „Mini Šengena“ građani Srbije mogu ostati bez Šengen viza.

– Turski predsednik Erdogan preti da će prema EU pustiti te stotine hiljada izbeglica. Evropa javno kaže da nije spremna da te ljude primi, a vi pogledajte mapu i ako ih predsednik Turske zaista pošalje, a Evropa neće da ih primi, gde oni mogu biti zaustavljeni? Zato se formira jedinstveni administrativni prostor. Kakva vrsta koristi dolazi iz vezivanja Srbije za manje razvijene zemlje Evrope, kao što su Severna Makedonija i Albanija? Mi treba da imamo dobre odnose sa Severnom Makedonijom i Albanijom, ali treba da se ugledamo na na zemlje kao što su Češka, Austrija, Švedska… Cena mini šengena može biti ukidanje ovog pravog šengena za građane Srbije, odnosno ukidanje prava na putovanja bez vize. Jedini razlog koji ja vidim za potpisivanje ovog mini Šengena je da se od Evrope traži novac zbog primanja izbeglica, ali ne verujem da će građani Srbije nešto videti od tog novca – dodao je Vuk Jeremić.

Jeremić je i ovoga puta naglasio da je odluka o bojkotu izbora konačna i da neće biti promenjena.

Lider Narodne stranke je na kraju istakao da je „Leskovac jedno od boljih mesta kada je reč o slobodi govora jer nema puno mesta u Srbiji gde kada opoziciona stranka zakaže konferenciju za novinare toliki broj medija bude prisutan“.

Pogledaj takodje

U Srbiji pozitivno više od 7.000 hiljada ljudi, crni rekord i danas zabeležen

U poslednja 24 sata, prema podacima Ministarstva zdravlja testirani su uzorci 18.592 osobe od kojih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *