Home / DRUŠTVO / Vučjanski đaci, zimu čekaju u toplim učionicama
hotel bell

Vučjanski đaci, zimu čekaju u toplim učionicama

Na stvaranju boljih uslova u osnovnoj i srednjoj školi u Vučju, lokalna samouprava kontinuirano radi već nekoliko godina, a poslednja u nizu investicija jeste opremanje objekata centralnim grejanjem i uređenje kabineta za kuvarstvo.

Prema rečima članice Gradskog veća, Brankice Stamenković, povećanja izdvajanja za oblast prosvete za gotovo duplo, osetile su sve osnovne i srednje škole na teritoriji grada leskovca.

– Pre dve godine, na zgradi Osnovne škole “Bora Stanković“ u Vučju, saniran je krov, za šta je izdvojeno 3,8 miliona. Repariran je parket, dvorište koje koriste obe škole, uređeno i ograđeno. Na pomenute dve investicije potrošeno je 6 miliona. Zajedničkim sredstvima ministarstva i lokalne samouprave, rekonstruisani su i toaleti u srednjoj školi.

Direktor, Stanko Ranđelović, je zadovoljan što su uslovi za izvođenje nastave mnogostruko poboljšani, pa čak i u novonastalim okolnostima, nametnutim pandemijom, možemo da radimo bez problema. Korišćenje dva kotla naizmenično, značiće i uštedu energije od 15-20 procenata, tokom sezone grejanja, a zagrevamo oko 3.500 kvadrata u obe škole.

Direktor je dodao i da je u novoopremljenom kabinetu za kuvarstvo sada mnogo lakše obavljati stručnu praksu, te da je drugi obrazovni profil-prehrambeni tehničar u sistemu dualnog obrazovanja, te da, u saradnji sa četiri lokalne kompanije, đaci uče uz rad i zarađuju.

Check Also

U Orašju položeni venci povodom 80. godišnjice streljanja meštana ovog sela

Delegacije OO SUBNOR-a, OO Rezervnih vojnih starešina i predstavnici Udruženja potomaka ratnika 1912-1920.položili su vence …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *